V8 Supercars

V8 Supercars: Herstart seizoen op 27-28 juni zonder publiek en teambazen

Over zes weken wordt het Australische Supercars seizoen weer op Sydney Motorsports Park opgestart. Oorspronkelijk stond het evenement in augustus gepland maar werd naar voren geschoven. De geplande nachtwedstrijd is gewoon door twee dagwedstrijden vervangen.

2020 Davison Will Davison gaan we mogelijk dit seizoen niet meer in actie zien. Zonder teambazen en publiek. Een bizarre wereld.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

Herstart seizoen op 27-28 juni zonder publiek en teambazen.
Het V8 Supercars seizoen wordt op 27/28 juni weer opnieuw opgestart. Ook het wedstrijdformaat is nog niet exact vastgesteld maar wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Volgens Sean Seamer, de grote baas van de Supercars was Sydney Motorsports de ideale situatie omdat het circuit geografisch ideaal ligt tussen de basis van de teams in Victoria en Queensland. Ook de ruime pitboxen en de productiefaciliteiten van de TV maatschappij voldeden exact aan de criteria van de Supercars-organisatie.

De wedstrijd zal plaatsvinden met een minimum aan personeel, teamleden en TV mensen. Een team dat uit twee auto's bestaat beschikt over een crew van elf teamleden. Seamer deelde mee dat er nauwkeurig met de lokale autoriteiten wordt samengewerkt om aan de lokale wetgeving te kunnen voldoen.

Journalisten en fotografen worden niet toegelaten. Alleen een beperkte TV crew. Er wordt gebruik gemaakt van plaatselijke officials die 's avonds gewoon weer naar huis kunnen.

Diegenen die geen organisatorische functie hebben zoals Senior werknemers en zelfs de teambazen moeten thuisblazen en kunnen vanaf op afstand de wedstrijd volgen.

Hoewel het evenement als een TV-event zal plaatsvinden houdt de Supercars organisatie toch nog een klein beetje de deur op een kier voor een Park&Ride mogelijkheid mocht de lokale wetgeving versoepeld worden.

Covid Crisis eist eerste slachtoffer in de Supercars
Team 23 dat door Milwaukee Tools gesponsord wordt, en onder Tickford vlag wordt ingezet, is het eerste slachtoffer van de op hande zijnde economische crisis geworden. Milwaukee Tools beschikte over een driejarig contract met 23 Red Racing maar heeft nu de voorrang gegeven aan haar primaire bedrijfsdoelstellingen. Bij Tickford Racing sluit men echter nog niet uit de inschrijving voor Wil Davison te kunnen behouden.Het Supercars seizoen zal nu overigens tot 2021 doorlopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet