24H Series

24H Series: Tourenwagen Legenden in voorprogramma Hankook 12H ZANDVOORT

200514 Tourenwagen Legenden Zandvoort
Na de succesvolle première tijdens de HGP keren de Tourenwagen Legenden terug naar Zandvoort

Nadat CREVENTIC afgelopen vrijdag al de terugkeer van Circuit Zandvoort op de kalender van de 24H SERIES powered by Hankook presenteerde, volgt vandaag de aankondiging van een spectaculaire klasse in het voorprogramma. In het kader van der Hankook 12H ZANDVOORT op 13 en 14 november is namelijk ook de klasse Tourenwagen Legenden op Circuit Zandvoort te gast. In deze klasse komen auto's uit de rijke historie van de DTM aan de start. De Tourenwagen Legenden werken medio november op Zandvoort twee races van elk 30 minuten af.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Tourenwagen Legenden, Rebocar/R. de Boer

De deelnemers aan de Tourenwagen Legenden kwamen afgelopen jaar al op Zandvoort in actie tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. De eerste kennismaking beviel – uiteraard – uitstekend: deelnemers waren vol lof over het prachtige circuit en het geweldige evenement en het talrijk aanwezige publiek genoot van het spektakel van de historische toerwagens, een genot voor oog en oor.

Het blijft jammer dat het historische toerwagenveld in Duitsland in twee kampen verdeeld is, waarbij er bij de Tourenwagen Legenden sprake is van een grotere inbreng van auto's uit de meer recente periode van de 'oude' DTM, de 'Class 1'-jaren van 1993 tot en met 1996. De Alfa Romeo 155 TI V6 en de Mercedes-Benz C-Klasse zagen we ook vorig jaar al, terwijl dit jaar ook reikhalzend wordt uitgekeken naar de komst van de Opel Calibra. Daarmee zou het trio van 'Class 1'-auto's compleet zijn. Daarnaast maken ook legendarische toerwagens als de BMW M3 (E30), Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evo 2, Ford Sierra en Super Touring-auto's deel uit van het veld.

200514 Tourenwagen Legenden Calibra
De Deen Åskov brengt dit jaar ook de Opel Calibra aan de start

"Het wordt medio november zeker geen strandweer, maar we zijn blij dat we bij onze vrienden van CREVENTIC te gast kunnen zijn", stellen de organisatoren van de Tourenwagen Legenden. In het veld mogen zoals te doen gebruikelijk ook de nodige Nederlandse deelnemers worden verwacht. Op het programma staan een training en een kwalificatie van elk 20 minuten en twee races van elk een half uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet