IndyCar

Race tegen de klok voor IndyCar-debuut Rinus van Kalmthout

De NTT Indycar series-organisatie heeft bekend gemaakt dat het seizoen op zaterdag 6 juni van start gaat op de Texas Motor Speedway. Het evenement wordt zonder publiek gereden en zowel de training, de kwalificatie als de race vinden op dezelfde zaterdag plaats. Of Rinus van Kalmthout daarbij aanwezig kan zijn om eindelijk zijn Indycar-debuut te maken hangt af van of hij de race tegen de klok weet te winnen; Amerika hanteert nog steeds een inreisverbod voor Europeanen, dus is Van Kalmthout, net als de Spanjaard Alex Palou, ervan afhankelijk of deze maatregel op tijd wordt opgeheven. Ofwel dat voor hem als Indycar-coureur een uitzondering gemaakt zal worden.

COTA-IndyCar-eRacing-VeeKay-01

Foto's: PR

Tot op dit moment beperkt het racen zich voor Rinus VeeKay tot de simulator. Op zich wel leuk en leerzaam, vindt de 19-jarige Hoofddorper, maar het kan op geen enkele wijze worden vergeleken met het echte racen.

INDY-IndyCar-eRacing-VeeKay-Sim-Setup-02

In Amerika hunkert men naar live sport, vandaar dat de organisatie gezocht heeft naar een veilige wijze om het publiek dit toch weer te bieden. Al is het dan via live televisiebeelden. Na de seizoensopener op 6 juni is de tweede race gepland op 21 juni op Road America. Ook de Indy 500 staat al geprogrammeerd, deze race staat op 23 augustus op de Indycar-kalender. 

Nu de datum van 6 juni is bekend gemaakt heeft Rinus van Kalmthout eindelijk weer zicht op zijn debuut. Daar is hij helemaal kaar voor, want hij heeft de afgelopen maanden harder getraind dan ooit!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet