Sportscars

Sportscars: AutoHebdo meldt: "Ook Corvette niet naar Le Mans"

200511 Corvette
De Corvette C8.R maakte zijn racedebuut in Daytona, maar komt dit jaar niet naar Le Mans

Na de aankondiging dat Porsche twee van de geplande vier fabrieks-911 RSR's in de GTE-Pro-klasse heeft teruggetrokken voor de 24 Uur van Le Mans, lijkt het er nu ook op dat Corvette Racing in september op het appel ontbreekt. Het gerucht deed al een aantal dagen de ronde, maar gisteravond kwam de altijd uitstekend geïnformeerde Thibaut Villemant op de website van het Franse weekblad AutoHebdo met het nieuws naar buiten. Hoewel nog niet van officiële zijde bevestigd lijkt het er daarmee op dat de Europese première van de dit jaar nieuwe Corvette C8.R met middenmotor in ieder geval wordt uitgesteld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Corvette Racing

Nicky Catsburg was niet bereikbaar voor commentaar toen we hem wilden vragen om een reactie. De Amersfoortse coureur was juist voor dit jaar opgenomen in het fabrieksteam van Corvette Racing voor de lange-afstandsklassiekers van Daytona, Sebring, Le Mans en Petit Le Mans. Daarbij had hij samen met zijn teamgenoten Jordan Taylor en António García in de Corvette met het startnummer 63 wellicht voor mooie dingen kunnen gaan zorgen in Le Mans, zeker ook gelet op zijn prestaties enkele jaren geleden, toen hij voor het Franse Larbre-team met een Corvette in actie kwam tijdens de testdag en prompt de snelste tijd in de klasse liet noteren.

Corvette Racing heeft nog geen officiële mededeling gedaan, maar het ligt voor de hand dat de schijnbaar genomen beslissing het gevolg is van de situatie rondom het coronavirus. Het is nu natuurlijk nog met geen mogelijkheid te zeggen hoe de situatie in september is, bijvoorbeeld ten aanzien van gesloten grenzen of verplichte quarantaine voor reizigers vanuit of naar de VS danwel Frankrijk. Bovendien speelt ook voor Corvette Racing het feit mee dat de nu geldende kalendersituatie, met IMSA-races op Laguna Seca en Mid-Ohio en de 24 Uur van Le Mans daartussen, zelfs zonder reisrestricties logistiek een wel heel lastig verhaal wordt. Voor zover bekend beschikt Corvette Racing op dit moment slechts over drie C8.R-chassis: de beide wedstrijdauto's in IMSA, die eind januari op Daytona debuteerden, en een testauto.

Naast Corvette Racing en CORE Autosport, dat de Amerikaanse tak van het Porsche-GT-fabrieksprogramma runt, staan vanuit de VS ook Risi Competizione en WeatherTech Racing in de GT-klassen op de inschrijflijst voor Le Mans, plus de LMP2-teams Rick Ware Racing en Performance Tech.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet