NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin wint laatste Pro Invitational North Wilkesboro wedstrijd

Al sinds 1996 wordt er niet meer op North Wilkesboro geracet. Maar speciaal voor de laatste ronde van de eNASCAR iRacing Pro Invitational Series ingevoerd. Speciaal voor deze gelegenheid werd er ook van retro kleurenschema's gebruik gemaakt. Jeff Gordon en Bobby Labonte reden in de schema's waarmee zij daar in de real wereld voor de laatste maal raceten. Maar Denny Hamlin was vanavond in de slotronde de virtuele winnaar.

2020 Hamlin
Denny Hamlin won de laatste wedstrijd van de eNascar iRacing ProInvitational Series op het virtuele North Wilkesboro

Tekst Willem J. Staat
Foto  NASCAR

Denny Hamlin wint laatste Pro Invitational North Wilkesboro wedstrijd
Cole Custer en Ryan Preece mochten vanaf de eerste startrij vertrekken. Al in de vijfde ronde kwam het tot een aanrijding tussen John Hunter Nemecheck en Denny Hamlin. Met Cole Custer aan de leiding werd de wedstrijd in de 13e ronde hervat. In de 30e ronde moest er voor contact tussen Erik Jones en Michael McDowell geneutraliseerd worden. In de daarop volgende 25 ronden volgden nog twee neutralisaties. Cole Custer raakte op de backstretch de muur en Chris Buescher crashte in de 53e ronde. Tussendoor wisselden Ryan Preece en Ross Chastain elkaar in de strijd om de kop af.

Bij de herstart in de 62e ronde namen Dale Earnhardt Jr, en Christopher Bell opnieuw de leiding. Zeven ronden later ging Parker Kligerman de fout in. Zes ronde later waren Landon Cassill en Austin Dillon bij het uitkomen van Turn 4 aan de beurt. Timmy Hill crashte hard bij de ingang van de pitmuur terwijl Tyler Reddick per ongeluk de pitlane indook.

Daarna nam Christopher Bell kortstondig de leiding voordat hij door Denny Hamlin virtueel gepasseerd werd. In de 127e ronde zorgde Labonte voor een neutralisatie. Chastain en Hill namen na de herstart de kop.
Na twee rondjes groene vlag was het weer prijs. Dit keer gingen Clint Bowyer en John Hunter Nemecheck de fout in. Vervolgens ging ook Jeff Gordon nog eens de fout in.

Met nog 15 ronden te gaan bleef Ross Chastain aan de leiding. In de 151e ronde Chastain was loose waarvan Hamlin kon profiteren. Chastain crashte met Cassill. Timmy Hill zette op Hamlin de aanval in maar kwam te kort en won de laatste wedstrijd van de ProInvitational Series.

Timmy Hill eindigde als tweede maar was eigenlijk de officieuze winnaar van de series. Gedurende het "Pro Inventational Season" vocht Hill een langdurig gevecht met Willam Byron uit. Die ontbrak vanavond evenals het team van Roger Penske. Nu concentreert men zich weer op de volgende wedstrijd in real life a.s. weekend.

Hill twitterde: "We zijn de ProInvitational kampioenen. Eindigde als tweede in de laatste wedstrijd op North Wilkesboro. Wat een schitterende baan is dit. Spannend om volgend weekend weer op Darlington te racen."

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 160 ronden
2. Timmy Hill Toyota 160 ronden
3. Tyler Reddick Chevrolet 160 ronden
4. Ross Chastain Ford 160 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 160 ronden
6. Garrett Smithley Chevrolet 160 ronden
7. Brennan Poole Chevrolet 160 ronden
8. Parker Kligerman Toyota 160 ronden
9. Kevin Harvick Ford 160 ronden
10. Landon Cassill Chevrolet 160 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet