Sportscars

Sportscars: Porsche schrapt twee van de vier fabrieks-911 RSR's voor GTE-Pro-klasse Le Mans

200508 Porsche Le Mans
In plaats van vier nog slechts twee fabrieks-911 RSR's voor de 24 Uur van Le Mans

Porsche neemt dit jaar niet, zoals oorspronkelijk aangekondigd, met vier 911 RSR's deel aan de GTE-Pro-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans, maar met twee auto's, de beide Porsches met de startnummers 91 en 92, die ook regulier zijn ingeschreven in het FIA WEC. De inschrijving van de twee extra auto's, die evenals in voorgaande jaren in Le Mans door het Amerikaanse Porsche-fabrieskteam CORE Autosport zouden worden gerund, is teruggetrokken. Pascal Zurlinden, hoofd fabriekssport bij Porsche Motorsport, heeft president Pierre Fillon van de Automobile Club de l'Ouest van deze beslissing op de hoogte gesteld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Porsche

De Amerikaanse website Sportscar365.com kwam zojuist als eerste met het nieuws naar buiten, een woordvoerder van Porsche bevestigde het tegenover AUTOSPORT.NL. "Enerzijds speelt het financiële aspect een grote rol, want ook bij Porsche Motorsport hebben we als gevolg van de coronacrisis natuurlijk met besparingen te maken", zei hij. "Anderzijds is er vooral de logistieke factor: hoe lang zijn de bestaande reisrestricties nog van kracht? Stel dat onze mensen die vanuit Amerika naar Frankrijk reizen, eerst twee weken in quarantaine moeten. Dat zou in de praktische uitvoering natuurlijk niet handig zijn." Daarbij komt het feit dat er races voor het Amerikaanse IMSA-kampioenschap kort voor en kort na de geplande datum van de 24 Uur van Le Mans in september gepland zijn, wat het er ook allemaal niet eenvoudiger op maakt.

De vaste WEC-combinaties Giamaria Bruni en Richard Lietz in de nummer 91-Porsche en Kévin Estre en Michael Christensen met de nummer 92 komen in ieder geval in Le Mans aan de start, terwijl respectievelijk Fred Makowiecki en Laurens Vanthoor als derde rijders in de twee Porsches verwacht worden, hoewel hier nog geen definitieve mededeling over is gedaan. De rijders die voor de andere twee Porsches waren aangekondigd, Earl Bamber, Nick Tandy, Patrick Pilet, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en Julien Andlauer, staan door het terugtrekken van de inschrijving van de beide 'Amerikaanse' Porsches nu opeens met lege handen voor Le Mans. Uit goed geïnformeerde kringen vernamen we dat er nog wel meer inschrijvingen voor Le Mans wankelen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet