NASCAR

NASCAR: Loris Hezemans virtueel derde op Watkins Glen.Michael Smidl wint

Loris Hezemans is afgelopen dinsdagavond als derde geëindigd in de EuroNASCAR Esports series. De overall overwinning ging naar de uit Brno afkomstige Simracing specialist Michal Smidl

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR Whelen

Start

Loris Hezemans virtueel derde op Watkins Glen. Michael Schmidl wint
Simracing specialst Michal Smidl won zijn heat en vervolgens de finale en het betekende tevens de derde verschillende winnaar in drie verschillende wedstrijden. Smidl: "Totaal gezien was het een goede wedstrijd voor me. Het was crucieel om een goede eerste ronde te hebben. Gedurende de wedstrijden was "het verkeer" de grootste uitdaging. Het was niet gemakkelijk om zonder schade door de achterblijvers heen te komen. Ik probeerde het safe te houden en dit werkte. Ik ben erg verheugd om voor het Autodrom van Most gewonnen te hebben."
Smidl was ook in de eerste heat in het voordeel doordat er achter hem een flink gevecht gaande was tussen Loris Hezemans en zijn Hendriks Motorsport crewchief Jeffrey Roeffen. Proloog winnaar Andre Castro en Guillaume Deflandre werden het slachtoffer van "The Big One" in de Esses tijdens de hoofdwedstrijd.

Ondanks pech maakt Alon Day indruk
PK Carsport-rijder Alon Day maakte toch wel behoorlijk veel indruk. In de tweede heat werd viel hij na een crash terug naar de staart van het veld maar wist alsnog als 11e te eindigen. In de kwalificatiewedstrijd waarin deelnemers alsnog een laatste kans krijgen om zich voor de finale te kwalificeren ging het bijna fout voor Day. Bij de start was hij wederom bij een incident betrokken maar wist met het virtuele mes tussen de tanden als derde te eindigen. In de hoofdwedstrijd wist hij op de één of andere manier "The Big One" te omzeilen en wist als achtste te eindigen hetgeen nog eens vier bonus punten opleverde waardoor hij in de tussenstand van het kampioenschap als tweede genoteerd staat.

2018 NASCAR Gander&RV Outdoors kampioen Brett Moffitt was gastrijder en eindigde als negende in de tweede heat. In de finale eindigde hij als negentiende. Moffitt wiens ervaring met SimRacing beperkt is gaf wel te kennen veel voor een gastoptreden in de NASCAR Whelen Euroseries te voelen.

MotoGP rijder Iker Lecuona werd na contact in de "Laatste Kans" wedstrijd slecht 27e NASCAR Peak Mexico Series kampioen Ruben Garcia was eenzelfde lot beschoren. Op dinsdag 18 mei rijden NASCAR Whelen-coureurs op het virtuele Circuit van Zandvoort. We zijn benieuwd.

2020 Michal
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet