ESports

NASCAR: William Byron wint eNASCAR Finish Line 150 Monster Mile Dover

William Byron scoorde vanavond zijn derde overwinning in de iRacing Pro Invitatiotational Series op de virtuele Dover Monster Mile. Christopher Bell eindigde als tweede.

William Byron 2
William Byron laat een virtuele digitale handtekening op de Monster Mile van Dover achter.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

William Byron wint eNASCAR Finish Line 150 Monster Mile Dover
In de 150 ronden tellende virtuele wedstrijd op de Monster Mile in Dover reed Byron er ruim 79 aan de leiding. Zeven ronden voor het einde passeerde Byron Timmy Hill en wist Christopher Bell achter zich te houden. In de laatste vier ProInvitational events zegevierde driemaal een Hendrick Motorsports-coureur. Overigens reed Byron in de laatste zes wedstrijden vijfmaal de meeste ronden aan de leiding.

Bij de laatste herstart bevond Byron zich in vijfde positie nadat hij vier nieuwe banden had laten aanbrengen. William Byron: "Bij de laatste herstart moesten we ervoor gaan. Door de strategie moesten we achteraan sluiten. Wij moesten vrij baan hebben en toen ik aan Timmy voorbijging wist ik dat ik goed zat."

2020 Joey Logano Joey Logano aan de leiding van een groepje auto's.

Voor Christopher Bell betekende het zijn eerste Top 10 resultaat in zes starts. Timmy Hill eindigde als derde en wist Erik Jones en Michael McDowell achter zich te houden. Timmy Hill: "Ik wilde dat ik nog meer ronden te gaan had. Ik wist dat indien hij iedereen voorbij was, ik kansloos was. En weer kwamen we te kort.William heeft fantastisch werk verricht. Ik hoop dat ik nog een andere wedstrijd kan winnen.Van iedereen binnen de racegemeenschap heb ik ontzettend veel steun gehad. Dit heeft ons allemaal wel bij elkaar gebracht. We hebben van al deze wedstrijden genoten maar ik kan nauwelijks wachten om iedereen weer terug te zien."

2020 Parker Kligerman
Parker Kligerman gaat airborne.

Na contact met John Hunter Nemecheck eindigde Denny Hamlin als zesde nadat hij zich lang in derde positie bevond. In de kwalificatie was Hamlin de snelste man maar startte als tiende. Na de kwalificatie moest de Top 10 in omgekeerde volgorde starten. De volgende wedstrijd vindt plaats op de nu verlaten baan van North Wilkesboro Speedway. Een simulatie versie is daarvan voor het publiek nog niet beschikbaar. Vorig jaar bezocht Dale Earnhardt Jr. deze baan met een aantal vrijwilligers die de baan schoongemaakt hebben waardoor er nu ook een virtuele versie komt. Het is trouwens ook de finale van de virtuele NASCAR Inventational Series. Op 17 mei a.s. gaat er op Darlington Raceway in South Carolina weer echt geracet worden.

William Byron
Polish lap of victory van William Byron op de Monster Mile.

Uitslag
1. William Byron Chevrolet 150 ronden
2. Christopher Bell Toyota 150 ronden
3. Timmy Hill Toyota 150 ronden
4. Erik Jones Toyota 150 ronden
5. Michael McDowell Ford 150 ronden
6. Denny Hamlin Toyota 150 ronden
7. Ryan Blaney Ford 150 ronden
8. Alex Bowman Chevrolet 150 ronden
9. Garrett Smithley Chevrolet 150 ronden
10.Aric Almirola Ford 150 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet