IndyCar

Indycar: Scott McLaughlin wint knotsgekke virtuele Indy 500

Oorspronkelijk had Scott McLaughlin deze maand aan de Indy 500 moeten deelnemen. Helaas gooide de Coronacrisis roet in het eten mar de Nieuw Zeelander die vanaf pole vertrok was de onverwachte winnaar in een knotsgekke laatste virtuele ronde.


2020 Finish Indy 500
Wat een spektakel. De McLaren rijders crash en McLaughlin wint.


Tekst Willem J. Staat
Foto iRacing

Scott McLaughlin wint knotsgekke virtuele Indy 500
Voor de tweede maal behaalde de DJR Penske-coureur een virtuele Indycar-overwinning. Eerder deed hij dit op Barber Motorsports Park bij de openingswedstrijd. Vandaag schreef hij voorlopig de zesde en laatste wedstrijd van het eerste virtuele Indycar kampioenschap op zijn naam. Aanvankelijk zag het er in de allerlaatste ronde naar uit dat het een 1-2-3 McLaren overwinning zou worden. Maar die droom werd wreed verstoord.

Lando Norris, deel uitmakend van het leidende McLaren trio, reed bij Penske-coureur Simon Pagenaud binnen en daarbij waren beiden in het zicht van de finish uitgeschakeld. Maar het virtuele spektakel was nog niet ten einde. In het zicht van de finish elimineerden de McLaren-coureurs Pat O'Ward en Oliver Askew elkaar voor de eindzege.

McLaughlin kwam ongeschonden door de puinhopen heen en pakte de virtuele Indy 500. Scott McLaughlin: "Ongelofelijk ik hoopte dat er een crash op het einde zou zijn. Ik dacht dat ik als derde zou eindigen maar de drie voor mij crashten." ECR-coureur Conor Daly eindigde als tweede gevolgd door Santino Ferrucci. Ferrucci: "Sommige mensen zullen best op hun teentjes getrapt zijn, maar het is toch maar een videospelletje."
Ook Marcus Ericsson leek nog een kans te maken in de virtuele Indy 500 maar zakte uiteindelijk naar de 11e plek terug. Veteraan Tony Kanaan was de onfortuinlijke eerste uitvaller.McLaughlin vierde zijn virtuele Indy 500 overwinning thuis in Australië maar weigerde zichzelf met de traditionele melk te overgieten, want zijn simulator is nogal prijzig. Rinus VeeKay startte als 30e en werd als 21e geklasseerd.
.
Conor Daly: "Wat een dag vandaag op het internet. Het was een elektrische racefabriek. Het was hilarisch want ik geloof dat we bij drie crashes betrokken waren."Zoals het er nu naar uit ziet start het echte Indycar seizoen binnenkort op 6 juni a.s. op de Texas Motor Speedway.

Uitslag: First Responder 175
1. Scott McLaughlin Dallara Chevrolet
2. Conor Daly Dallara Chevrolet
3. Santino Ferrucci Dallara Honda
4.OliverAskew Dallara Chevrolet
5. Pat O'Ward Dallara Chevrolet
6.Sebastien Bourdais Dallara Chevrolet
7. Ryan Hunter Reay Dallara Honda
8. Zach Veach Dallara Honda
9. Felix Rosenqvist Dallara Honda
10. Scott Dixon Dallara Honda
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet