Formula E

Formule E: Maxmilian Günther wint R2 op de fictieve Electric Docks. Robin Frijns 2e

Na zijn overwinning in de openingswedstrijd schreef Maximilian Günther op het fictieve "Electric Docks" circuit ook de tweede wedstrijd op zijn naam. Robin Frijns eindigde voor het team van Envison Virgin Racing als tweede. Nico Müller eindigde virtueel als derde.

2020 Start
Start van de derde FE race.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport/Formula E

Maxmilian Günther wint R2 op de fictieve Electric Docks. Robin Frijns 2e
Behalve de eerste drie gefinishten kregen ook Stoffel Vandoorne(Mercedes Benz EQ) en Pascar Wehrlein extra punten toebedeeld voor de pole en de snelste ronde. Laatstgenoemde had zich als vierde gekwalificeerd en wist Günther gedurende lange tijd te volgen. Een fout in de negende ronde werd hem noodlottig waardoor hij pas als tiende over de virtuele streep kwam.

Stoffel Vandoorne vertrok na Hong Kong voor de tweede maal vanaf pole maar ging ook voor de tweede maal de fout in. Bij het verdedigen tegen Günther knalde onze zuiderbuur direct in de eerste chicane tegen de muur en viel met virtuele schade terug naar de vierde plek.

Als men de eerste testwedstrijd meetelt is dit de derde achtereenvolgende overwinning voor de Duitser. Met een voorsprong van ruim 7,7 seconde op onze landgenoot Robin Frijns ging Günther als eerste over de streep.

2020 Startview
Startzicht vanuit de cockpit.

Felipe Massa verdween in de vierde ronde al na een spin uit de wedstrijd. Sam Bird maakte in de tweede wedstrijd zijn debuut voor het Envision Racing maar lag er al naar de zesde ronde uit. Amper een moment lagen de beide Panasonic Jaguars van James Calado en Mitch Evans eruit.

Maximilian Günther: " De eerste twee bochten waren zo chaotisch met zoveel contact en pushen dat ik erg verheugd was om dit te overleven. Ik was blij dat ik na drie bochten op kop lag en de puinhopen achter mij kon laten.

2020 Gunther Stoffel
Strijd tussen Vandoorne, Wehrlein en Günther.

Robin Frijns: "Ik geniet echt van mijn uitstapje naar de eSports en het is geweldig om voorin te strijden. Het team heeft de afgelopen weken veel werk verzet om deze positie te verwerven. Het is jammer dat Sam Bird zo vroeg met schade is begonnen maar ik weet zeker dat hij volgende week sterker zal zijn.

Uitslag
1. Maximilian Guenther 50 punten
2. Robin Frijns 30 punten
3. Stoffel Vandoorne 22 punten
4. Pascal Wehrlein 17 punten
5. Nico Muller 15 punten
6. Oliver Turvey 14 punten
7. Neel Jani 12 punten
8. Oliver Rowland 8 punten
9. Nyck De Vries 6 punten
10. James Calado 4 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet