VLN

VLN: BMW Dubbelzege in DNLS. Virtuele Spanning tot aan de laatste bocht

De Eibach 3 Uurswedstrijd zal als een thriller van de digitale NLS Serie powered by VCO ingaan. De beslissing viel tussen de beide BS+ Competition Z4 GT3's van Lauren Heinrich en Kay Kaschube(in de kleuren van Team BMW Bank) pas op de laatste meters. In de Hohenrain chicane botsten beide concurrenten en kwamen kortstondig van de baan af. Toch wisten beiden de finish te halen. Kaschube op P1 en Heinrich op P2. De voorsprong van beide Z3's op de Mahle Audi R8 van Alex Arana en Agustin Canapino bedroeg slechts 0.903 secs.

Hohenrain chicane Het virtuele moment supreme in het zicht van de finish.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/NLS BMW Motorsport/VCO

BMW dubbelzege in DNLS. Spanning tot aan de laatste bocht
De kwalificatie was opnieuw een One Man Show van Sami Matti Trogen in de Williams eSports Audi R8. De pas 17 jarige Fin verwees BMW fabrieksrijder Philipp Eng met een tijd van 7.51.302 terug naar de tweede startplek. In de wedstrijd kon het SimRacing Team van de traditionele Brtise renstal het tempo van de ervaren Nordschleife-coureur niet bijhouden. Gedurende lange tijd lag het HTP Team van Phillip Ellis, Marvin Dienst en de Fin Aleksi Elomaa in de Mercedes AMG GT3 aan de leiding. In de slotfase maakte het team bij de virtuele pitstop een fout en verloor haar positie.

Achter de Top 3 ging de vierde positie naar Sami Matti Trogen/Dominik Staib in de Williams Audi R8. P5 tot P7 werd bezet door de AMG Mercedes GT3's van de teams HTP Winward, Heusinkveld en Schnitzelalm Racing.

Start R4
Start van de vierde wedstrijd.

De muzikant Smudo deeluitmakend van het Hip Hop Combo maakte zijn virtuele debuut. "De Fantastische vier van Four Motors. In de Cayman Porsche 718 GT4 deel de muzikant de cockpit met Thomas Kiefer en Matthias Beckmerwert. "Het evenement was erg fair en professioneel en dit heeft indruk gemaakt. Ondanks dat wordt er hard gereden. Ze zijn allemaal op de limiet onderweg. Daar moet aan gewerkt worden want we zijn gewoon niet snel en constant genoeg. Dit betekent oefenen en oefenen. Ik ben een grote eSports Fan en zal er ook de komende wedstrijden bij zijn zover de tijd reikt. Dank aan alle betrokkenen voor een prachtig evenement. De overwinning in de Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing ging aan het team van Sorg Racing met de rijders Christian Bug en Sascha. Op P2 en P3 positioneerden zich daar de teams van ad hoc gaming by mydays Erlebniswerk en SimRC.

In de Cup 2 en SP3 T klasse zagen we weer een herhaling van de vorige keren. Martin Ascher en Robert Klotz beschikten over de snelste 911 Cup-versie. Marius Golombeck en Patrick Kubniji beschikten over de snelste Audi RS3 LMS. Golombeck: "Wij hadden een zuivere start en reden een cleane wedstrijd zonder fouten en kon ons snel naar P3 naar voren werken. Onze snelheid en strategie pasten volledig bij elkaar. Zo konden we aan het einde een voorsprong van meer dan 10 seconden op het team van SimRC opbouwen en moesten die alleen nog maar weten te behouden."

Porsche 718
Zege voor Sorg Racing.


Bruno Spengler(Team BMW Bank): " Dit was ongelofelijk. Als startrijder probeerde ik wat brandstof te bewaren zodat we een korte eerste stop konden afleggen. Dit werkte perfect. Daarna verrichtten mijn teamgenoten fantastisch werk. Ze kwamen subliem en snel door het verkeer heen. Beiden beschikten over ongelofelijk. Op het einde was ik een nerveuze toeschouwer. Laurin en Kay zijn buitengewoon goede rijders. Op het einde hadden zij een mega gevecht en op de laatste meters werd het nogal wild. Dit kan in de racerij gebeuren en laat de gelijkheid van de DNLS zien. Excellent en erg verheugd met de overwinning."

Nils Koch(Team BMW Bank) "Voor ons een superwedstrijd. De allereerste overwinning voor het Team BMW Bank + BS Competition. In de kwalificatie reed Bruno subliem. Ditmaal bleven wij voor pech bespaard en waren niet direct bij een startincident betrokken. Dit speelde in dit resultaat een belangrijke rol. We hadden een vlekkeloze wedstrijd alhoewel wij onszelf richting overwinning moesten pushen. Maar aan het einde was het voldoende. Wij zijn erg verheugd over onze eerste overwinning met het Team BMW Bank en kijken nu al uit naar onze volgende wedstrijd."

TCR
De winnende TCR combinatie.

Kay Kaschube(Team BMW Bank) "We hadden een fantastische wedstrijd.In de kwalificatie verrichtte Bruno fantastisch werk en wist in zijn eerste stint een paar plekken te winnen. Nils beschikte ook over een behoorlijke snelheid. Op het einde lagen we bij de Döttinger Höhe op gelijke hoogte met onze teamgenoten. Iedereen wilde winnen. Niemand gaf geen duimbreedte toe. Helaas was het resultaat een touché waarbij het resultaat voor ons als beste eruit kwam."

Philipp Eng: "De dag begon met een goede middag op de Nordschleife. Ik was tweede op de startgrid. Met een 1-2 resultaat was het fantastisch voor ons team hoewel het in de laatste bochten wat controversieel werd. Helaas hadden we in de wedstrijd al contact gehad met een TCR auto en dit kostte ons gewoon een minuut. Zonder dat zou het voor ons gewoon een relaxte overwinning geweest zijn. Er was weinig tijd om voor de wedstrijd te trainen. Na afloop ben ik tevreden met dit top 10 resultaat in de tweede wedstrijd. Het was behoorlijk veel fun."

2020 Broederstrijd
BMW Z4 broederstrijd tot aan het einde.

Uitslag
1 107 Team BMW Bank SP9 BMW Z4 GT3 Kay Kaschube Nils Koch Bruno Spengler
2 189 BS COMPETITION SP9 BMW Z4 GT3 Alexander Voß Philipp Eng Laurin Heinrich
3 186 MAHLE RACING TEAM SP9 Audi R8 LMS Alex Arana Agustin Canapino
4 109 Williams Esports SP9 Audi R8 LMS Sami-Matti Trogen Dominik Staib
5 48 HTP-WINWARD SP9 Mercedes AMG GT3 Aleksi Elomaa Philip Ellis Marvin Dienst
6 101 Team Heusinkveld #101 SP9 Mercedes AMG GT3 Jan Sentkowski Mats-Thorge Huthsfeldt Dominik Baumann
7 11 Schnitzelalm Racing SP9 Mercedes AMG GT3 Michael Bräutigam Marcel Marchewicz
8 5 Phoenix Racing eSport Orange SP9 Audi R8 LMS Max Hofer Daniel Longerich Max Ribarich
9 88 eTeam WRT One SP9 Audi R8 LMS Kenneth Gulbrandsen Mirko Bortolotti
10 154 RacingFuel Academy & Friends SP9 Mercedes AMG GT3 Yannick Mettler Philipp Schallenberg Simon Schaedlich
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet