GT

GT: SRO verplaatst 24 Uur van Spa naar oktober

190728 Liveblog 12h 1

Bijna twee weken geleden werd duidelijk dat de 24 Uur van Spa in juli geen doorgang zou gaan vinden. Van uitstel kwam echter zeker geen afstel. SRO Motorsports Group maakte vandaag bekend dat de etmaalrace is verschoven naar de herfst en op 24 en 25 oktober zal worden verreden. 
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De coronacrisis zorgt enerzijds voor slapeloze nachten bij organisatoren, anderzijds voor nieuwe mogelijkheden. Voor het eerst sinds de eerste editie van de 24 Uur van Spa in 1924 zal de race in de herfst worden verreden. Die drie maanden verschil ten opzichte van de oorspronkelijke datum zorgen voor veel minder daglicht en daarmee extra uitdagingen voor de teams en rijders.

De testdag voor de 24 Uur van Spa schuift ook mee op van medio juni naar 29-30 september. SRO Motorsports Group bevestigde opnieuw de GT4 European Series, Lamborghini Super Trofeo en de TCR Europe in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa.

Opvallend is wel dat de ADAC GT Masters tijdens hetzelfde weekeinde als de 24 Uur van Spa nog een race op het circuit van Oschersleben heeft gepland. Dat er nog meer kalenderwijzigen zullen worden doorgevoerd is wel duidelijk en ook is duidelijk dat het GT World Challenge Europe seizoen niet eind juni op Zandvoort zal worden afgetrapt. Wanneer SRO Motorsports Group en de ADAC met aangepaste kalenders komen voor het nieuwe seizoen is echter nog niet bekend.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet