ESports

Div: BS+Competition wint iRacing 24U Nürburgring powered by VCO

Of de Nürburgring 24U dit jaar plaatsvindt moet nog worden afgewacht. De virtuele versie vond in ieder geval afgelopen weekend plaats. 24U Lang werd er op de virtuele Nordschleife geracet met live commentaar van John Hindhaugh en Bruce Jones alsof het echt was. De zege in de virtuele versie van 24U Nürburgring ging naar de BS+Competition BMW Z4 GT3 van de combinatie Laurin Heinrich, Alexader Voss en Philipp Eng. De Mahle Racing Team van de Williams eSports-coureurs Sami-Matti Trogen, Dominik Staab, Agustin Canapino en Alex Arana. De derde plek was eveneens voor een BS+Competition BMW Z4 GT3 van de combinatie Kay Kaschube, Bruno Spengler en Nils Koch.

Start NB 24U
Start van de virtuele versie van 24U Nürburgring.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VCO/BMW Motorsport

BS+ Competition wint iRacing 24U Nürburgring by VCO
Gedurende lange tijd zag het er naar uit dat de Team Redline Black #71 Ferrari 488 GT3 van de combinatie Maxmilian Benecke, Jonas Wallmeier en Christopher Dambietz de zege zou opeisen. Zij lagen ruim 20 uur lang virtueel op kop totdat een aanrijding met een langzamere TCR auto een einde aan hun aspiraties maakte. Voor Benecke en Wallmeier spatte de droom van een derde achtereenvolgende iRacing op de Nordschleife uiteen. Drie uur en 55 minuten voor het einde nam Heinrich met de #89 BMW Z4 GT3 definitief de leiding. De BS+ Competition BMW Z4 GT3 kon daardoor zijn voorsprong nog verder uitbreiden en ging na 175 ronden met een voorsprong van ruim 28 seconden als eerste over de streep.

2020 Audi BMW duel 1
Prachtig virtueel Audi BMW duel op de Döttinger Höhe.

De combinatie Henrich/ Voss/Eng vertrok vanaf een vijfde startplek en wist zich in de openingsfase al snel naar de tweede plek op te werken. Daarna volgde er een urenlang duel met de Audi R8 LMS van het MAHLE Racing Team waarbij virtueel wiel-aan-wiel contact niet geschuwd werd.

Max Verstappen derde in klasse
In de Cup2 klasse won de Redline Team Porsche 24 van de combinatie Aleksi Uusi Jaakkola, Alex Thiebe en Gianni Vecchio met startnr. 911. De tweede plek ging naar Daniel Lafuente, André Martins, Thibault Cazaubon en Martin Colak in de Porsche 911 GT3 Cup met het startnummer 211 van het nieuw geformeerde R8G Esports team van Renault Formule 1 coureur Romain Grosjean. De derde plek was hier weggelegd voor de # 69 Porsche 911 GT3 Cup van Team Redline Cup virtueel bemand door Ayhacan Güven, Marcus Jensen en Max Verstappen.

In de CUP3 klasse ging de zege naar het Sorg Rennsport eSports GT4 Team met als winnaars Sascha Bürger, Yannick Danisch en Stephan Ebert. Daarachter volgde de Team RSO 397 EN ASD Yellow Elite inschrijvingen op resp. de tweede en derde plek.

De TCR klasse werd gewonnen door Jürgen Frank, Diogo C. Pinto en Felix Luding in de Team SimRC Audi R3 LMS. Het podium werd gecomplementeerd door de teams van Vendaval Sim Racing Blue en Full Send Racing 85. In totaal kwamen er maar liefst 1400 teams en 5000 rijders in diverse delen in actie met topnamen uit de racing en Esports wereld.

2020 Audi BMW Duel 2
Het virtuele duel van bovenaf gezien.

Philipp Eng: "Ik ben kapot maar ik ben in de zevende hemel. Een bijzonder succes, misschien één van mijn grootste overwinningen na de echte 24 Uurswedstrijden die ik gewonnen heb. Met Alex en Laurin heb ik fantastische teamgenoten en zij maken niet de minste fouten. Des te indrukwekkender. Voor ons team BS+Competition was het de eerste 24 Uursoverwinning. Om direct bij ons eerste deelname te winnen. Ik kan niet gelukkiger zijn. Voor Team Redline Racing vind ik het een beetje jammer want zij verdienden om te winnen evenals Team MAHLE dat ook fantastisch werk verrichtte. Maar we hebben het gedaan en ik ben hier erg blij mee."

2020 Audi P2 Sterk optreden van de eSports Williams coureurs.

Laurin Heinrich: "Ik ben kapot maar het harde werken werd beloond. Omdat we met z'n drieën waren besloten we vanaf het begin langere stints te doen zodat we voldoende slaap konden hebben. Een fantastische overwinning voor ons jonge team.
Alexander Voss: "Een ongelofelijke wedstrijd. Het niveau was bijzonder hoog. Het belangrijkste was om geen fouten te maken en niet bij incidenten betrokken raken. Het bandenverbruik ging uitstekend zodat we 's nachts twee langere stints konden doen. Er zijn altijd momenten waarin je tijd verliest maar dit was een cleane wedstrijd."

2020 Nachtopname
Virtuele nachtopname met de BS+Competition BMW Z4 GT3 op P2.

Dominik Staib: "Fantastisch om MAHLE te vertegenwoordigen. Wij deden ons best en hebben goed samengewerkt. Wij deden alles om tegen de sterke concurrentie te vechten. Zeker omdat we dachten dat we met de banden en brandstof in het nadeel waren. Met P2 waren we blij aan het einde. De overwinning was vandaag zeker binnen bereik. Laten we zien wat de toekomst brengt."

2020 Sorg Rennsport
Klasse-overwinning voor het eSports Team van Sorg Rennsport.

Bruno Spengler: "Een fantastische wedstrijd waarvoor ik mijn teamgenoten wil bedanken want ik heb van hun een groot deel geleerd. Zij zijn er goed en rijden erg constant en zijn fantastisch op deze baan. Nils en Kay hebben fantastisch werk verricht. En dit kan van het gehele team gezegd worden. Een eerste en een derde plek is natuurlijk een fantastisch resultaat. Het is een betrekkelijk jong team en het is erg bijzonder om twee auto's op het podium te hebben. Het belangrijkste was om op het einde niet vermoeid te raken en geen stomme fouten te maken. Een fantastisch resultaat waar ik erg blij mee ben."

2020 Zege Doughnut
Zege Doughnut van de winnende BMW Z4 GT3 van BS+Competition.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet