ESports

Formule E: Maximilian Günther wint openingswedstrijd ABB Formula E Race at Home Challenge

Vorige week won BMW iAndretti Motorsport coureur Maximilian de testwedstrijd op Monaco van het virtuele FE seizoen maar vandaag schreef hij de eerte officiële kampioenswedstrijd op zijn naam. Ditmaal vond de wedstrijd op het virtuele stratencircuit van Hong Kong plaats.

Start eerste bocht
Net geen chaos in de eerste bocht Vandoorne ligt nog voor met in zijn kielzog Günther

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Maximilian Günther wint openingswedstrijd ABB Formula E Race at Home Challenge
Ook vandaag beschikte BMWi Andretti Motorsport-coureur Maxmilian Günther over een sterke virtuele vorm en schreef de openingswedstrijd van de allereerste ABB Formula E Race Home Challenge op zijn naam. Vorige week was de officieuze opening op het virtuele Monaco circuit. Vandaag maakten we de sprong naar het stratencircuit van Hong Kong waar Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne de digitale pole voor zich opeiste. Onze zuiderbuur nam direct de leiding maar viel halverwege de eerste ronde na een kleine crash terug naar de zesde plek en hij wist uiteindelijk als zesde te eindigen.

Günther overleefde alleen in de openingsronde een angstig moment waarin hij even naar de vierde plek terugviel maar na de pech van Stoffel Vandoorne de kop nam.

Gunther cockpit Blik vanuit de digitale cockpit in Hong Kong.

Robin Frijns kwalificeerde zich als zevende en wist met zijn Envsion Virgin Racing bolide als vierde te eindigen. Zijn teamgenoot Nick Cassidy eindigde achter winnaar Maximilian Günther als tweede. Achter Vandoorne volgden Oliver Rowland en Oliver Turvey. Felipe Massa eindigde op zijn 38e verjaardag als achtste. Edoardo Mortara viel in de slotfase op. Alexander Sims eindigde als 10e en bezorgde BMW daarmee een dubbele Top 10 klassering. Voor Nyck de Vries werd het een teleurstellende dag evenals voor regerend kampioen Jean Eric Vergne die het "contact" verloor. De Vries werd als 23e geklasseerd en Lucas di Grassi kwam helemaal niet aan deelname toe omdat hij geen aansluiting kon vinden.
  Maximilian Günther: " Het was een andere fantastische wedstrijd en ik ben erg verheugd met de eerste 25 punten dit seizoen. Stoffel Vandoorne lag duidelijk voor me maar maakte een fout waardoor ik de leiding kon nemen en veilig naar huis kon rijden. Als racer wil je altijd winnen. En tussen simracing en de echte wereld is er nauwelijks verschil. Ik denk dat de meeste coureurs erg van deze evenementen genieten. Zeker nu we niet naar de circuits kunnen gaan. Ik hoop dat het voor de fans hetzelfde is." De Formule E ondersteunt met haar digitale platform de Unicef.

Gunther 2
Winnaar Maxmilian Günther in het virtuele Hong Kong op weg naar de zege.

Uitslag.
1. Maximilian Guenther 15:10.011 (25)
2.Nick Cassidy +1.833s (19)
3.Pascal Wehrlein +3.855s (15)
4.Robin Frijns +11.264s (12)
5.Stoffel Vandoorne +13.491s (11)
6.Oliver Rowland +19.090s (8)
7.Oliver Turvey +19.852s(6)
8.Felipe Massa +23.132s(4)
9.Jerome D'Ambrosio+28.764s (2)
10. Alexander Sims +29.571s(1)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet