Formule 1

Formule 1: Oud Fittipaldi ingenieur Richard Divila overleden

Vanuit Frankrijk ontvingen wij het bericht dat oud Fittipaldi ingenieur Richard Divila gisteren is overleden. De Braziliaan raakte eind zestiger jaren bevriend met de gebr. Fittipaldi en was ook verantwoordelijk voor de Copersucar F1 auto's van het Fittipaldi team.

Tekst Willem J. Staat
Foto Nissan USA

2020 Divila In de laatste jaren van zijn actieve carriere was Divila voor Nissan actief.

Oud Fittipaldi ingenieur Richard Divila overleden
De Braziliaanse autosportingenieur Richard Divila is gisteren op 75 jarige leeftijd in Frankrijk overleden. De vriendschap met Wilson Fittipaldi medio zestiger jaren betekende de aanloop naar een lange autosport carriere. Toen de gebr. Fittipaldi hun F1 team in de zeventiger jaren oprichtten stond de D van het FD type voor Divila.

Na het verdwijnen van het Fittipaldi team was Divila werkzaam bij diverse F1 en F3000 teams. Vervolgens was hij in Japan actief bij SARD en Dome. Bij Nissan was Divila voor diverse protoype en GT-projecten verantwoordelijk.

Richard Divila werd 75 jaar oud en had met meer dan 55 jaar autosport-ervaring een indrukwekkende CV opgebouwd. De laatste jaren was hij actief als technisch redacteur bij het blad "Racecar Engineering" waarvoor hij boeiend onderbouwde artikelen schreef.

kaart
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet