DTM

DTM: Robin Frijns: "Eindelijk eens tijd voor klusjes thuis"

200423 DTM Frijns home 1
Robin Frijns, thuis relaxed op de bank: "Ik ben best wel een Netflix-type"

Eigenlijk had dit weekeinde op Circuit Zolder het nieuwe seizoen van de DTM van start moeten gaan, inclusief onze landgenoot Robin Frijns, die voor het derde jaar in successie uitkomt als fabrieksrijder voor Audi. Zoals bekend is de situatie op dit moment echter een andere. DTM.com, de website van de Duitse toerwagenserie, publiceerde een interview met onze landgenoot, die zoals vrijwel iedereen thuis zit. Ook de lezers van AUTOSPORT.NL willen we de impressie van Frijns niet onthouden.

Tekst: DTM.com, bewerking/vertaling: René de Boer
Foto's: Audi

Frijns verblijft tijdens de lockdown in zijn huis in het Belgische Lanaken, net over de grens bij zijn zeer geliefde stad Maastricht. Hij vertelt: "Ik heb dit huis anderhalf jaar geleden gekocht en had tot nu toe eigenlijk nooit tijd, veel van die kleine klusjes thuis te doen. Ik heb nieuwe verlichting in de garage gemonteerd en de tuin een beetje gereorganiseerd. Er is nog veel werk te doen, maar er zit vooruitgang in!"

200424 DTM Frijns Home 2
De trofeeën staan er in ieder geval mooi bij in Frijns' vrij recent verworven huis

Gevraagd naar wat Frijns het meest mist nu er geen races gereden kunnen worden, zegt hij: "Natuurlijk het rijden zelf, maar ook alles wat er omheen hangt wanneer je met een heel team op het circuit bent. Het is een teamsport en we werken allemaal hard om samen hetzelfde doel te bereiken."

200424 DTM Frijns home 4
Koffie op het Amorsplein zit er vanwege de gesloten grens tussen België en Nederland even niet in

De grens tussen Nederland en België is nog steeds gesloten, wat voor Frijns direct merkbare consequenties heeft: "Mijn grootouders en mijn broer wonen in Nederland, net over de grens, maar die kan ik nu dus niet bezoeken." Problemen om zijn vrije tijd door te komen heeft hij niet, zo legt hij uit: "Mijn vriendin is nu ook hier en eindelijk hebben we een keer zoiets als een min of meer normaal dagelijks leven samen. Dat is heel tof! Normaal gesproken zijn we allebei heel veel onderweg, maar nu zijn we samen thuis. Ik ben best wel een Netflix-type, meestal kijken we 's avonds een of andere serie of een goeie film." Als afsluitende tip aan de DTM-fans zegt Frijns: "Geniet van de eenvoudige dingen en gun jezelf de tijd een keer een versnelling terug te schakelen en de accu weer opnieuw op te laden."

200424 DTM Frijns Home 3 Motorblok onder de salontafel, racen op het beeldscherm: typisch coureurshuis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet