ESports

NASCAR: André Castro wint eerste virtuele race NASCAR Whelen Euro Series

200422 NWES Daytona
De beslissende actie: André Castro (122) raakt Brendon D. James en neemt de leiding

Gisteravond vond de 'Prologue' als opmaat voor de officiële wedstrijdreeks van de virtuele NASCAR Whelen Euro Series (NWES) plaats op Daytona International Speedway, waarschijnlijk de beroemdste baan uit de Amerikaanse stockcar-racerij. Met een 'bump-and-run'-actie in de slotfase pakte André Castro de eerste plaats en reed daarop de overwinning naar huis in de wedstrijd, waarin nog geen kampioenschapspunten te verdienen waren.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Op 1,355 seconden achter de winnaar eindigde Brendon D. James als tweede, Jeffrey Roeffen completeerde de top drie. Van de reguliere rijders uit de 'real-world'-serie behaalde de Duitser Tobias Dauenhauer als zevende het beste resultaat. Zijn teamgenoot bij Hendriks Motorsport, Loris Hezemans, reed tot in de slotfase op de derde plaats, maar werd uiteindelijk het slachtoffer van een te drieste actie van uitgerekend Dauenhauer... Niettemin was Hezemans als 25e nog de best geklasseerde Nederlander.

Sebastiaan Bleekemolen eindigde met twee ronden achterstand als 29e, een plaats achter de Spaanse 'wildcard-rijder' Iker Lecuona, die normaliter voor het Red Bull KTM Tech3-team in de Moto3-klasse uitkomt. Volgende week dinsdag start de officiële digitale NWES-competitie op het Indy-circuit van Brands Hatch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet