ESports

NASCAR: Whelen: Vandaag begint de NASCAR eSports Series met o.a Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen

Voor de eerste wedstrijd van de NASCAR eSports Series op de Daytona International Speedway staan maar liefst 60 deelnemers voor de Roadcourse ingeschreven en 36 mogen er starten. Het kampioenschap bestaat uit zeven evenementen waarin punten behaald kunnen worden. Onder de deelnemers o.a. regerend kampioen Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen.


2020 Sebastiaan

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

Vandaag begint de NASCAR eSports Series met o.a Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen
De wedstrijden van de NASCAR eSports Series zijn vanavond vanaf 20.00u op de diverse kanalen te zien. Onder de deelnemers regerend kampioen Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen. Het Nederlandse Hendriks Motorsport is met maar liefst zes deelnemers sterk vertegenwoordigd waaronder Loris Hezemans en Giorgio Maggi, mannen die vorig jaar in de reële wereld voor de titel gingen. Maar ook Jacques Villeneuve en zijn Franse vriend Patrick Lemarie zijn van de partij evenals het Belgische PK Carsport met o.a. Stienis Longin. And last but not least Team Bleekemolen met Sebastiaan Bleekemolen.

Voor Sebastiaan Bleekemolen betekent het gewoon een totaal nieuwe ervaring en maakt voor Team Bleekemolen zijn debuut in zijn eerste online wedstrijd ooit. Sebastiaan Bleekemolen: "Ik ben nieuw met simracen, maar er zijn meer overeenkomsten met de werkelijkheid dan ik had verwacht. Het is echt een goede training. Toch moet ik wennen aan het principe. Normaal gesproken haal je de informatie vooral uit de bewegingen van de auto en de reactie hiervan op het stuur. Nu moet je het hele gevoel enkel vanuit je stuur halen. Ik merk dat ik in het begin te enthousiast was waardoor je vaak in de vangrails hangt. Met het echte racen ben je op dat vlak toch voorzichtiger. Gelukkig kan Jeroen (Bleekemolen) mij hierin goed adviseren aangezien hij vaker simulatorraces rijdt"

Speciaal voor de ENES heeft Team Bleekemolen een digitale variant gemaakt van de #69 auto waarmee anders het reguliere 2020-seizoen gereden werd. De complete livery is overgezet naar het online platform. Sebastiaan Bleekemolen reageert enthousiast: "Het is niet alleen gaaf om in de nieuwe auto te rijden, maar ook goed voor de sponsors. Zij moeten ook geduld hebben nu er niet in het echt geracet kan worden. Ook voor hen is dit een mooi extraatje. Zelfs mijn helm en overall zijn gedigitaliseerd, dus ik ben het echt!"

"Ik heb nu een paar uur ervaring in de sim, maar ik ben er nog lang niet. Ik begin ook niet bepaald makkelijk met een Nascar met veel pk's. We beginnen op de Daytona Road Course met lastige rempunten en snelheden van ruim 300 km/u. Eigenlijk had ik liever gehad dat we waren begonnen op het (oude) circuit van Zandvoort waar ik elk hobbeltje ken. Maar goed, het is super mooi om bezig te blijven. Ik merk dat het goed is voor de concentratie. En ja, de zweetdruppels lopen van mijn rug na een sessie van een uur!"

De wedstrijden vinden elke dinsdagavond vanaf 20.00u plaats.Het wedstrijdconcept bestaat uit vrije trainingen. Een kwalificatie van twee ronden en twee heats. Vanuit de eerste heat gaat de Top 15 naar de hoofdwedstrijd, hetzelfde geldt voor de tweede heat. Verder is er nog een kwalificatiewedstrijd van 10 minuten voor de Top 6. In totaal mogen er 36 rijders deelnemen.
Wel leuk is dat Zandvoort in het virtuele kampioenschap is opgenomen overigens.

De kalender is als volgt
21 april – Daytona Road Course(geen kampioenswedstrijd)
28 april – Brands Hatch Indy Circuit
5 mei – Watkins Glen International
12 mei – Circuit Zandvoort
19 mei – Indianapolis Motor Speedway Road Course
26 mei – Brands Hatch Grand Prix Circuit
2 juni – Charlotte Roval
9 juni – Circuit Zolder
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet