ESports

NASCAR: Tweede achtereenvolgende iRacing Pro Invitational overwinning voor William Byron

Evenals in Indycar ook een tweede achtereenvolgende virtuele overwinning in de NASCAR iRacing Pro Invitational Series. Vorige week pakte William Byron op Bristol de virtuele overwinning. Vandaag pakte hij deze op Richmond. Gisteren pakte Simon Pagenaud in de Indycar iRacing series zijn tweede achtereenvolgende zege.

Christopher Bell Ryan Blaney
Flinke digitale klapper tussen Christopher Bell en Ryan Blaney. iRacing is toch wel spectaculair.

Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/NASCAR

Tweede achtereenvolgende iRacing Pro Invitational overwinning voor William Byron
In de NASCAR-wereld wil men de reglementen nog wel eens veranderen. En ook voor de NASCAR iRacing Pro Invitational Series was dit vandaag geen uitzondering. Het aantal deelnemers werd plotseling van 26 naar 30. Byron pakte vandaag op het virtuele Richmond de zege en Timmy Hill die de openingswedstrijd enkele weken geleden won, eindigde als tweede. Daarachter volgden Parker Kligermann en Landon Cassill die beiden oorspronkelijk nog niet eens stonden ingeschreven.Byron is overigens wel een zeer ervaren iRacing specialist. Hij behaalde maar liefst meer dan 700 top 5 resultaten. Zijn laatste overwinning komt voor insiders niet echt als een verrassing dus.
  Preece DiBenedetto
Confrontatie tussen Preece en DiBenedetto.

In de eerste drie wedstrijden was er een record aan neutralisaties omdat de echte rijders nogal wat moeite hadden om zich aan de virtuele wereld aan te passen. Voor de wedstrijd op Richmond duurde het 25 ronden voordat de eerte neutralisatie kwam en dit was al een aanmerkelijke verbetering. Dit keer moest er kort onderbroken worden omdat het stuur los kwam van Chris Buescher's computer. Bij de herstart in de 30e ronde werd de rivaliteit tussen Bubba Wallace en Clint Bowyer gecontinueerd. Wallace zorgde ervoor dat Bowyer in de muur verdween. Gelukkig kan er dan wel weer gereset worden.

Byron 2 William Byron op weg naar zijn tweede achtereenvolgende overwinning.

Ryan Preece mocht vanaf pole vertrekken en reed ruim zestig ronden aan de leiding voordat hij door Byron voorbij gestreefd werd. Preece was later nog in duel met Matt DiBenedetto en kwam helaas niet verder dan een 19e plek. "Eerlijk gezegd heeft Preece er veel tijd in gestoken en dat is te zien en daarvoor moet hij wel geprezen worden" zei de spotter van Dale Earnhardt Jr.

Een aantal rijders wist zich de laatste weken aanmerkelijk te verbeteren. Eén daarvan was Brad Keselowksi die in de laatste twee wedstrijden niet verder dan een 24e en 25e plek kwam. Zijn Penske-teamgenoot Joey Logano heeft nog steeds moeilijk met het virtuele racen. Joey Logano: "Ik heb moeite met iRacing. Ik wil agressief zijn zoals ik normaal ben maar dit is niet mijn gave. Matt Di Benedetto spinde na contact met Logano en laatstgenoemde nam net zoals in de echte wereld ook nog eens revanche op Ryan Preece die hij eraf ramde. Tot vandaag behaalde Preece drie Top 10 resultaten overigens. Preece reed overigens 59 ronden virtueel aan de leiding. DiBenedetto werd vanwege zijn rijgedrag overigens aan de kant gezet en als 27e geklasseerd. Oorspronkelijk stonden er 150 ronden op de teller maar vanwege een crash moest er in de slotfase met vier ronden verlengd worden. Volgende week wordt er virtueel op Talladege geracet.


Uitslag
1. William Byron Chevrolet 154 ronden
2.Timmy Hill Toyota 154 ronden
3. Parker Kligermann Toyota 154 ronden
4. Landon Cassill Chevrolet 154 ronden
5. Kyle Busch Toyota 154 ronden
6. Denny Hamlin Toyota 154 ronden
7. Erik Jones Toyota 154 ronden
8. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 154 ronden
9. Bubba Wallace Chevrolet 154 ronden
10. Brad Keselowski Ford 154 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet