ESports

Indycar: Tweede achtereenvolgende iRacing overwinning Simon Pagenaud

Regerend Indy 500 winnaar Simon Pagenaud schreef vanavond voor de tweede achtereenvolgende maal een iRacing overwinning op zijn naam. Vorig weekend zegevierde hij in de digitale wedstrijd op Michigan.

2020 Pagenaud Motegi
Twee achtereenvolgende virtuele overwinningen voor Simon Pagenaud.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar/PR

Tweede achtereenvolgende iRacing overwinning Simon Pagenaud
Voor de eerste maal dit jaar in de Indycar iRacing Challenge een tweevoudige winnaar. Simon Pagenaud won vanavond de virtuele wedstrijd nadat zijn Penske teamgenoten Will Power en Scott McLaughlin het slachtoffer werden van een oerdomme digi move van Oliver Askew die in de 106e ronde Will Power toucheerde en in de daaropvolgende kettingreactie werd Scott McLaughlin uitgeschakeld. Die ging digitaal de hekken in. Ook voor debutant Rinus VeeKay werd het geen beste virtuele dag. De Nederlander wist zich in de slotfase naar de derde plek op te werken maar ging bij het inrijden van de pits in de rondte waardoor hij voor de rest van de dag kansloos was.

Op vrijwel identieke wijze zoals hij de Indy 500 in real life won, pakte Pagenaud de zege op Motegi. Simon Pagenaud: "We hebben hard gewerkt om de aansluiting te vinden. We komen er wel om op een andere manier races te winnen." Will Power lag van de dertiende tot aan de 50e ronde aan de leiding.

En ook virtueel maakten de Penske-coureurs Newgarden, Power en Pagenaud de dienst uit terwijl niet ver daarachter Scott Dixon op de loer lag. Newgarden vercalculeerde zich in het virtuele brandstofverbruik en moest in de 101e van de 115 ronden tellende wedstrijd naar binnen en werd uiteindelijk als 15e geklasseerd.

Simon Pagenaud: "Gedurende de wedstrijd wilde ik naar voren maar moest ik de brandstof en banden in het oog houden. Maar ik probeerde ook te begrijpen hoe de auto's zich rondom mij heen ontwikkelden. Als ik geduldig bleef, wist ik dat ik ze kon krijgen. Will Power reed een fantastische wedstrijd maar strategie bracht ons naar voren en we eindigden op kop. Het enige dat telt."

Op drie seconden achterstand eindigde Will Power alsnog als derde achter Scott Dixon die vrijwel de gehele wedstrijd op de loer had gelegen. Daarachter volgden Marcus Ericsson en Robert Wickens die vandaag virtueel uitstekend voor de dag kwam.

Tony Kanaan had in de openingsronde de nodige moeilijkheden en moest in de 90e ronde opgeven nadat hij zijn banden niet gewisseld kreeg. Helio Castroneves spinde in de eerste ronde en daarbij werden meerdere auto's virtueel uitgeschakeld. Castroneves werd als 29e geklasseerd terwijl VeeKay zijn eerste virtuele Indycarwedstrijd als 23e afsloot. Debutant Kyle Busch deed het met een 13e plek iets minder dan Dale Earnhardt Jr. vorige week.

Top 10
Simon Pagenaud
Scott Dixon
Will Power
Marcus Ericsson
Robert Wickens
Jack Harvey
Sage Karam
Zach Veach
Santino Ferrucci
Graham Rahal

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet