ESports

Formule E: Maximilian Günther wint virtuele testwedstrijd Monaco

Met een virtueel kampioenschap dat zich nog in de kinderschoenen bevindt won Maxmilian Günther de openingswedstrijd van het digitale Formule E seizoen op het circuit van Monaco. De tweede plek ging naar Stoffel Vandoorne.

Günther Virtueel
Virtuele debuut overwinning voor Maximilian Günther.


Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport

Maximilian Günther wint virtuele testwedstrijd Monaco
Maximilian Günther won vandaag de virtuele testwedstrijd op het circuit van Monaco. Vandaag was slechts een virtuele tryout voor het digitale Formule E seizoen dat volgende week begint.

In de allereerste virtuele ronde viel er genoeg chaos te zien en Lucas di Grassi was één van de eerste slachtoffers. Nadat de digitale stofwolken waren opgetrokken was het Günther aan de leiding gevolgd door Vandoorne, Vergne, Lotterer en Nick Cassidy die Sam Bird verving.

Bij het uitkomen van de Rascasses bocht was Vergne de auto even "kwijt" en moest zijn positie aan Nico Müller prijsgeven terwijl Jann Mardenborough(Nissan e.dams) ook nog eens trachtte aan de regerende FE kampioen voorbij te komen.

In de allerlaatste ronde probeerde Vandoorne alsnog het gat Günther te dichten maar slaagde daar niet in. Met een 7/10e voorsprong pakte de iBMW Andretti Autosport racer zijn eerste digitale FE overwinning.Volgende week zaterdag vindt om 15.30u de eerste officiële wedstrijd plaats.

Alexander Sims
Moeilijke virtuele dag voor Alexander Sims die op moest geven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet