VLN

VLN: Arana en Canapino vechten zich naar de zege in R3

Drie races, drie verschillende winnaars, zo luidt de positieve balans van de Digitale Nürburgring Langeafstandswedstrijden powered by VCO. Bij de openingswedstrijd moesten Alex Arana en Agustin Canapino na een rijfout dertig minuten voor het einde met een tweede plek genoegen nemen. Nu behaalde het duo met de Audi R8 LMS van het Mahle Racing Team eindelijk de eerste overwinning. De tweede plek ging aan Sam en Scott Michaels die samen met David Pittard de Z4 GT3 van Walkenhorst Motorsport bestuurden. Pas op het einde viel de beslissing om de derde plek. Bruno Spengler, Nils Koch en Kay Kaschube wonnen in de Z4 GT3 van het team BMW Bank met een neuslengte voorsprong. Het Vodafone Team GetSpeed verloor met de rijders Fabian Schiller, Rafaele Marciello en Philipp Nölle in de AMG Mercedes GT3 met slechts een seconde verschil.


VLN-1587229194

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/BMW Motorsport

Arana en Canapino vechten zich naar de zege in R3
Vooral in het begin, waarin de echte coureurs volgens het reglement moeten plaatsnemen, werd er fel geduelleerd. Polesitter Canapino verdedigde bij de start de leiding. In de Fuchsröhre kwam het echter tot contact met de BS+Competition BMW Z4 GT3 van Philipp Eng die in de rondte ging en veel tijd verloor. In de slotfase troffen de beide auto's elkaar weer. Laurein Heinrich ging echter wel als eerste over de finish maar het team uit München kreeg een tijdstraf van 60 seconden opgelegd omdat er bij de laatste pitstop, zoals reglementair vastgelegd, niet alle vier banden verwisseld werden. Daarmee lag voor Arana en Campino de weg vrij voor de eerste overwinning. "Een knotsgekke wedstrijd want na het incident in de eerste ronde moesten wij ons weer naar de kop terugvechten. Een flink stuk werken. Met een podiumplek waren we ook tevreden geweest. Maar het is natuurlijk nog mooier dat we bovenaan op het podium staan" aldus Arana.

Walkenhorst Z4 GT3

Het team van BS+Competition eindigde achter de als vijfde geklasseerde Team HTP Winward Mercedes AMG GT3 van Philipp Ellis, Marvin Dienst en Jack Sedgewick als zesde. Philipp Eng: "Het resultaat is natuurlijk een beetje teleurstellend. Vooral in de set-up hadden we veel tijd geïnvesteerd. Maar wij bevinden allen nog in een leerproces. Nu de Performance klopt kijkt de Oostenrijkse BMW rijder positief naar de volgende wedstrijden uit. In de kwalificatie moet ik nog aan mijn snelheid werken. Tijdens de wedstrijden is die dan duidelijk sterker."

Bruno Spengler was met de derde plek helemaal tevreden nadat hij twee dagen geleden op uitnodiging een digitale IMSA wedstrijd gewonnen had. Bruno Spengler: " Op de Nordschleife moet ik nog wel aan mijn snelheid werken. In de wedstrijd is mijn Performance duidelijk sterker."

Voor de tweede maal dit seizoen ging de overwinning in Cup Klasse 2 naar de Porsche 911 GT3 Cup van het eSports Team VRS Coanda Simsport. Joshua K. Rogers en Mitchell de Jong versloegen met een voorsprong van tien seconden 911 Cup van Manthey Racing die door Martin Krönke en Tommy Ostgard bestuurd werd. Na hun overwinning in R2 was de combinatie Fabio Schuermann en Martin Ascher met een derde plek opnieuw heel sterk.

Porsche Cup

De Cup3 Klasse, Caymann GT4 Trophy by Manthey Racing werd door Sindre Setsaas en Samuel Libeert van CoRe SimRacing gewonnen. Sindre Setsaas: "In de slotfase liep ik in op de Cayman van Team Heusinkveld en die had langdurig aan de leiding gelegen. Ik wist dat er nog een pitstop gemaakt moest worden dus kon ik het rustig aandoen. De overige podia gingen naar de teams van VRS Coanda en Team RSO.
In de TCR klasse moest het team van Jürgen Frank, Felix Luding en Johannes Maiworm alles geven. Frank: "Kort na de start nam ik de leiding maar hoewel ik als een idioot pushte kon ik geen afstand nemen. In de TCR klasse is de slipstream zeer attractief, helaas voor de auto's die achter je rijden. Wij hebben weer veel plezier gehad en verheugen ons nu al op de volgende wedstrijden. "

De vierde wedstrijd van de Digitale Nürburgring Langeafstandsserie vindt op 2 mei plaats en eveneens weer over een afstand van drie uur. Voor het evenement kunnen zowel privé als professionele teams zich voor één van de 36 startplaatsen in de Cup 2, Cup 3 en TCR klasse zich kwalificeren.

TCR

Op www.simracing-deutschland.de/iracing-serien/digitale-nuerburgring-langstrecken-serie. vind je alle informatie.

Uitslag
1 186 MAHLE RACING TEAM SP9 Audi R8 LMS Alex Arana Agustin Canapino
2 34 Walkenhorst Motorsport #34 SP9 BMW Z4 GT3 Scott Michaels Sam Michaels David Pittard
3 107 Team BMW Bank SP9 BMW Z4 GT3 Kay Kaschube Nils Koch Bruno Spengler
4 2 Vodafone Team GetSpeed SP9 Mercedes AMG GT3 Raffaele Marciello Philipp Noelle Fabian Schiller
5 48 HTP-WINWARD SP9 Mercedes AMG GT3 Jack Sedgwick Philip Ellis Marvin Dienst
6 189 BS COMPETITION SP9 BMW Z4 GT3 Alexander Voß Philipp Eng Laurin Heinrich
7 87 Raceunion SP9 SP9 Audi R8 LMS Marvin Otterbach Florian Bodin
8 11 Schnitzelalm Racing SP9 Mercedes AMG GT3 Michael Braeutigam Marcel Marchewicz
9 122 Adrenalin eMotorSport #1 SP9 Mercedes AMG GT3 Robin Stoll David Griessner
10 101 Team Heusinkveld #101 SP9 Mercedes AMG GT3 Jan Sentkowski Mats-Thorge Huthsfeldt Dominik Baumann
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet