ESports

Indycar: Rinus VeeKay maakt dit weekend virtueel Motegi debuut

Eindelijk komt Rinus Veekay dit weekend voor de eerste maal aan de start in de Indycar iRacing Challenge nadat hij bij de drie voorgaande wedstrijden verstek moest laten gaan. Ook Kyle Busch maakt in de Indycar iRacing series zijn virtuele debuut.

2020 Kyle Busch
Virtueel Indycar debuut voor Kyle Busch dit weekend op Motegi.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Rinus VeeKay maakt dit weekend virtueel Motegi debuut
A.s. zaterdag de vierde wedstrijd van de Indycar iRacing Challenge alweer. Nadat Rinus VeeKay tijdens de voorgaande wedstrijd verstek moest laten gaan maakt de Nederlander nu op het Japanse Motegi zijn virtuele debuut. Onder de deelnemers wel drie echte Motegi winnaars, nl. Scott Dixon, Takuma Sato en Tony Kanaan. Zevenvoudig NASCAR kampioen Jimmie Johnson nam aan de eerste twee wedstrijden deel en vervolgens was het de beurt aan Dale Earnhardt Jr. die het overigens uitstekend deed en de virtuele wedstrijd op Michigan als derde afsloot.

Het team van ECR is met Ed Carpenter, Conor Daly en Rinus VeeKay volledig vertegenwoordigd ditmaal. Kyle Busch maakt nu eveneens zijn virtuele Indycar debuut en staat ingeschreven onder Rowdy Energy met een Dallara. Een motor is op de inschrijvingslijst niet uit gespecificeerd omdat Toyota niet meer in Indycar actief is. Dit geldt ook voor de Nieuw Zeelander Scott McLaughlin die in alle tot nu toe georganiseerde wedstrijden heel sterk tevoorschijn is gekomen.

De wedstrijden zijn a.s. zaterdagavond op diverse kanalen en FB pagina's van de verschillende rijders en teams te volgen. De virtuele wedstrijd op Motegi telt 113 ronden en er doen maar liefst 33 echte coureurs aan mee. Officieel begin staat voor 20.30u a.s. zaterdag gepland ofwel 2.30u ET lokale tijd,

2020 Ed Carpenter
Ed Carpenter rijdt met het startnr 50. Het nummer van zijn zoon in de hockeysport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet