GT

België en Duitsland verbieden grote evenementen tot en met 31 augustus

190727 Liveblog Start

De aankondiging van de Belgische en Duitse regeringen dat alle grote evenementen tot en met 31 augustus verboden zijn heeft ook voor de autosport (opnieuw) grote gevolgen. De 24 Uur van Spa is inmiddels uitgesteld tot later dit jaar en ook de Formule 1 en het FIA WEC lijken geen doorgang te kunnen vinden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

SRO Motorsports Group liet kort na de bekendmaking van premier Wilmès weten dat de oorspronkelijk op 23-26 juli van dit jaar geplande race zal worden verschoven naar de herfst en dat veiligheid van fans en deelnemers voorop staat. SRO is nog in overleg met het circuit voor een nieuwe datum.

Eerder deze maand liet het FIA World Endurance Championship weten het seizoen te willen hervatten op Spa op 15 augustus, terwijl de Grand Prix van België op 30 augustus op het programma staat. Het doorgaan van beide wedstrijden lijkt door het besluit van de Belgische federale regering onwaarschijnlijk, maar de FIA, het WEC en de F1 hebben nog geen update gegeven.

Ook in Duitsland zijn grote evenementen tot 31 augustus verboden. De deelstaten zullen hier echter zelf met specifieke regels komen, zoals bijvoorbeeld de omvang van de evenementen. De exacte impact voor de Duitse nationale autosport is hierdoor nog niet bekend.   Meer info volgt...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet