Formula E

Formule E: Formule E stelt introductie Gen2 Evo uit tot 2021/2022

Uit kostenbesparende redenen heeft de Formule E, de teams en haar fabrikanten besloten om de introductie van de Gen2 Evo uit te stellen. Pas volgend seizoen gaat er van de nieuwe auto gebruik gemaakt worden.

Tekst Willem J. Staat
Foto Formule E

kostenbesparing


Formule E stelt introductie Gen2 Evo uit tot 2021/2022
Naar aanleiding van een elektronische stemming heeft de FIA World Motorsports Council besloten om de huidige homologatieperiode uit te breiden waarbij de fabrikanten voor de komende twee seizoenen alleen veranderingen aan de aandrijflijn mogen aanbrengen.
Voor het zevende seizoen kunnen de teams ofwel een nieuwe auto introduceren, met een cyclus van twee jaar of de bestaande technologie voor het daarop volgende seizoen blijven gebruiken. Daarna kunnen ze een nieuwe auto voor een enkel seizoen laten homologeren.

Na discussies met de fabrikanten zijn de technische veranderingen aangebracht met het oog op een langdurige stabiliteit van het kampioenschap. Door de flexibele en collaboratieve aanpak is er een daling in de kosten en worden de ontwikkelingskosten voor de volgende twee seizoenen gehalveerd. Naast het ondersteunen van de directe gemeenschap, zet Formule E zich in om meer manieren te vinden om de wereldwijde gezondheidscrisis te bestrijden en anderen te helpen die getroffen zijn door de verspreiding van het coronavirus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet