IndyCar

Indycar: Weer nieuwe kalender. Detroit afgelast. Doubleheaders en 2e wedstrijd op Indy

Om het Indycar seizoen proberen te redden hebben Indycar en Roger Penske weer een nieuwe kalender aangekondigd. Het seizoen start nu op 6 juni a.s. op de Texas Motor Speedway.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Start in Motor City
Detroit is door Indycar en Roger Penske van de kalender gehaald.


Weer nieuwe kalender. Doubleheaders en 2e wedstrijd op Indy
Je kunt je natuurlijk afvragen of er ondanks de constante structurele veranderingen nog wel een autosportseizoen komt in 2020. Indycar heeft haar kalender opnieuw aangepast omdat Detroit zich in een lockdown bevindt.

Roger Penske: "Detroit bevindt zich in een lockdown en de opbouw voor de wedstrijd begint in april. Daardoor hadden wij geen andere keuze dan af te gelasten."

Start in Texas
Texas wordt onder voorbehoud de seizoensopener op 6 juni.

Voorlopig bestaat de gewijzigde kalender nog steeds uit 15 races Iowa en Laguna Seca vullen nieuw het open gelaten gat met twee double-headers op de kalender. De wedstrijd op Iowa stond oorspronkelijk op zaterdag 18 juli a.s. gepland. Nu vindt er eveneens al een wedstrijd op de vrijdagavond plaats. Dit betekent overigens dat er voor de eerste maal een oval double-header op de Indycar kalender staat. Sinds 1979 is dit niet meer voorgekomen. In de toenmalige CART series vonden er toen doubleheaders op Trenton, Atlanta en Michigan plaats.

Omdat er op het weekend van 8 oktober al een endurancewedstrijd van de GT World Challenge gepland stond was het voor Indycar gemakkelijk om hier nog een tweede wedstrijd op de roadcourse plaats te laten vinden.Voorlopig vindt de seizoensopener op 6 juni op de Texas Motor Speedway plaats.
2020 Kalender


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet