Porsche Cups

Porsche Cups: Winst en tweede plaats Ten Voorde bij seizoensstart virtuele Porsche Supercup

200404 PMSC Virtual VOO R1
Larry ten Voorde scoorde uitstekend bij de start van de virtuele Porsche Mobil 1 Supercup

Bij gebrek aan echte races besloot ook de organisatie van de Porsche Mobil 1 Supercup ter overbrugging een virtuele wedstrijdserie met de coureurs in het leven te roepen. Daarnaast versterkten enkele Porsche-fabrieksrijders, onder wie Laurens Vanthoor en André Lotterer, het veld. Tijdens het eerste van vier evenementen werden twee races verreden op de digitale versie van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Twee Nederlandse rijders kwamen hierbij zeer goed uit de verf: Larry ten Voorde, uitkomend voor het team GP Elite, schreef de eerste race op zijn naam en eindigde in de tweede wedstrijd als tweede. Ook zijn teamgenoot Jesse van Kuijk deed het met de vijfde en de vierde plaats goed.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Porsche AG

200404 PMSC Virtual strijd GUE VOO
Spannende strijd tussen Larry ten Voorde (25) en Ayhancan Güven (22)

Bij de start van de eerste race nam Ten Voorde direct de leiding over van Ayhancan Güven, die vanaf de pole-position gestart was. Daarna vochten de twee een rondenlange strijd uit, maar Ten Voorde hield het hoofd koel en verdedigde zijn eerste plaats met succes. Güven moest aan het einde genoegen nemen met de tweede positie, terwijl Ten Voorde als de eerste winnaar de boeken ingaat. "Ik heb er echt van genoten", verklaarde de rijder uit Enschede na afloop. Achter het strijdende duo eindigde de Luxemburger Dylan Pereira als derde, voor Porsche-juniorrijder Jaxon Evans en GP Elite-coureur Jesse van Kuijk.

200404 PMSC Virtual Start R2
Start van de tweede race met Ten Voorde voor Güven

In de tweede race startte Ten Voorde vanaf de pole-position, maar moest gedurende de eerste ronde na een fout zijn meerdere erkennen in Güven, die direct profiteerde en de leiding overnam. De voormalig Porsche Cup Benelux-kampioen reed vervolgens de overwinning naar huis, met Ten Voorde op de tweede plaats. "Ik maakte een paar foutjes, daarvan kon Güven profiteren", aldus Ten Voorde, die nu ex-aequo met Güven aan de leiding staat in de kampioenschapsstand. Opnieuw eindigde Pereira als derde, voor Van Kuijk en de Australiër Joey Mawson, een vroegere protégé van Van Amersfoort Racing in zijn formulewagentijd. Op 18 april wordt de volgende ronde verreden, dan op het virtuele circuit van Silverstone.

Uitslagen:
Barcelona, race 1
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Ayhancan Güven (TR/ Martinet by Alméras)
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
4. Jaxon Evans (NZ/Momo Megatron Lechner Racing)
5. Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite)

Barcelona, race 2
1. Ayhancan Güven (TR/ Martinet by Alméras)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing)
4. Jesse van Kuijk (NL/Team GP Elite)
5. Joey Mawson (AUS/Fach Auto Tech)

Stand na 2 van 8 races:
1. Ayhancan Güven (TR/ Martinet by Alméras) en Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite), beide 45 punten
3. Dylan Pereira (L/BWT Lechner Racing), 34 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet