Diversen

Div: Opnieuw volledig Nederlands simrace-podium met Siggy voor Huis en Van Buren

200404 The Race start
Ditmaal werd virtueel geracet op het NOLA Motorsports Park in New Orleans

Ook de vierde editie van de 'The Race Allstars Esports Battle' resulteerde in een volledig Nederlands podium. In de finale over tien ronden op het virtuele NOLA-circuit van New Orleans leidde Kevin Siggy van start tot finish en reed daarmee op overtuigende wijze de overwinning naar huis. Zijn teamgenoot in het McLaren Shadow-Esports-team, Bono Huis, sloot de wedstrijd als tweede af. De derde plaats was voor Rudy van Buren, die vandaag zijn 28e verjaardag viert. In verhouding moest Van Buren het hardst werken voor zijn podiumplaats, maar zijn actie op Simoncic in de laatste ronde was beslist de manoeuvre van de wedstrijd. Daarmee houdt de rijder uit Lelystad zijn 100-procent-podiumscore in deze simraceserie vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Screenshots The Race

Opnieuw werd er gereden met de digitale Tatuus PM18-auto's, bekend uit de Amerikaanse Pro-Mazda-serie. Het NOLA-circuit paste daar dan ook wel bij, want ooit waren zelfs de IndyCars in New Orleans te gast, al bleef het na de volledig verregende Indy Grand Prix of Louisiana bij een eenmalig optreden. De omstandigheden waren voor de simrace echter goed. In de kwalificatie voor de finale eiste Kevin Siggy de pole-position voor zich op, gevolgd door Simoncic. De tweede startrij was met Bono Huis en Rudy van Buren volledig in Nederlandse handen. Stoffel Vandoorne was als zevende op de grid de beste 'real world racer'.

200404 The Race strijd Simoncic Huis Van Buren
Flinke strijd tussen Simoncic, Huis en Van Buren (in die volgorde)

Bij de start nam Siggy de leiding en kon direct wat weglopen bij de rest van het veld. Daarachter was er sprake van duidelijk meer strijd: Van Buren viel Huis aan in een poging de derde plaats over te nemen, maar verloor vervolgens zelf twee plaatsen. In de tweede ronde passeerde Huis Simoncic en nam daarmee de tweede plek over. Simoncic hield de druk bij Huis erop, maar vooralsnog zonder resultaat. Van Buren won wat terrein en reed het gat naar Simoncic dicht, terwijl ook Jajovski aansluiting vond bij het strijdende groepje vanaf de tweede plaats. In de achtste ronde ging Simoncic wijd, maar raakte ook Van Buren. Jajovski profiteerde en klom direct op van de vijfde naar de derde plaats.

200404 The Race Van Buren Jajovski
De actie in de slotronde, waarmee Van Buren op zijn verjaardag toch nog een podiumplaats pakte

In de slotronde echter plaatste Van Buren een prachtige aanval op Jajovski, die werd beloond met de derde plaats. Zo won Siggy afgetekend voor Huis en Van Buren. Beste 'real world racer' was Michael Epps (die ooit BTCC reed) op de zesde plaats, een positie voor Vandoorne. Job van Uitert eindigde als twaalfde.

200404 The Race Legends
Ook de Legends waren er weer bij met Magnussen en Barrichello (hier op kop) als winnaars

Na de succesvolle première van vorige week was ook de 'Legends'-simrace weer van de partij, verreden met de digitale versie van de Brabham BT44B. Ditmaal werden er twee races verreden, één reguliere en één 'reversed grid'-wedstrijd. Jan Magnussen schreef de eerste race op zijn naam, Rubens Barrichello won de 'reversed grid'-race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet