VLN

VLN-NLS: Williams eSports wint R2 van de Digitale Nürburgring lange-afstandsserie

Om met Julius Ceasar te spreken. "Ik zag, ik kwam en overwon" De overwinnining ging vandaag naar het eSports Team van het Williams F1 Team. Met een Audi R8 LMS behaalden zij de overwinning in de tweede wedstrijd van het digitale lange-afstandskampioenschap op de Nürburgring powered VCO. De tweede plek ging aan de combinatie Philipp Eng, Alexander Voss en Laurin Heinrich in de BMW Z4 GT3 van B+S Competition. De derde plek ging naar Alex Arana en Agustin Canapino in de Audi R8 LMS van het MAHLE Racing Team. Uit het echte kampioenschap behaalde het team van Phoenix Racing met Richard Westbrook, Mike Rockenfeller en Kevin Volk de vijfde plek.


VLN R2
Start van de tweede wedstrijd. Bijna niet van echt te onderscheiden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/NLS/ BMW Motorsport

Williams eSports wint R2 van de Digitale Nürburgring lange-afstandsserie
Het Wiliams Team domineerde vanaf het begin het gebeuren op de virtuele Nordschleife. Zowel in de kwalificatie als ook in de wedstrijd waren Trogen, het opkomende jonge Finse racetalent en SimRacing Professional Staib een klasse apart. Matti Trogen: " Een prachtige wedstrijd waar ik mij van tevoren op verheugd heb, zeker om tegen zoveel racers uit de echte en virtuele racesport uit te komen. De kwalificatie verliep goed voor ons. Bij de start kon ik direct mijn plek verdedigen en had daardoor vrij zicht naar voren. Dit hielp wel om de voorsprong op te bouwen. Staib behoefde die alleen tot het einde maar te verdedigen. Een prachtig gevoel om bij deze wedstrijd boven op het podium te staan. Fantastisch voor iemand zoals mij, die zovele VLN wedstrijden op de Nürburgring bijgewoond heeft, om tegen deze grote namen aan te treden."

Philipp Eng: " Erg verheugd om als runner-up te eindigen en direct een podiumpositie te behalen. Mijn polsslag was sneller dan in de race-auto omdat ik dit niet zo onder controle heb als in de echte auto, gedeeltelijk omdat ik nog wat ervaring mis. De auto en de set-up waren fantastisch, de strategie was spot on. Als een team werkten we perfect samen en dit was de sleutel naar het succes."

Nieuwe overwinningen waren er ook in de andere klasses. In de Cup2 klasse(Porsche 911 GT3 Cup) lag het team van Martin Ascher en Robert Klotz vooraan. Door Martin Ascher en Robert Klotz werden teams van SIMRC en Sim Racing Academy naar de tweede en derde plek terug. Ascher: "Ik van de gelegenheid genoten om tegen echte coureurs aan te treden. Dit is in ieder geval een eer. Na een ongelofelijk spannende kwalificatie kon ik al in de eerste ronde op de Döttinger Höhe de leiding nemen en mijn voorsprong daarna stuk voor stuk uitbreiden Mijn teamgenoot Robert heeft het toen van mij overgenomen en wist de klasse-overwinning te behalen."

VLN 2 P. Eng
Tweede plek voor Philipp Eng.

In de Cup3 klasse(Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing) wist Marcus Dec in een spannende slotfase de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Hij versloeg de beide Caymans van CoRe en SimRacing. Marces Dec: " Tijdens mijn eerste stint was het op de Nordschleife bijzonder moeilijk. Gelukkig wist ik een voorsprong van acht seconden op te bouwen en die ook te behouden. Omdat mijn teamgenoot op het allerlaatste moment verhinderd was moest ik de gehele wedstrijd alleen afwerken. En drie ronden Nordschleife op de simulator, dat vergt nogal wat van je conditie."oor zijn solistische rit mocht hij voor eenmaal dit seizoen de joker naar zich toetrekken omdat hij reglementair de maximale tijd overschreed.

VLN R2 TCR Snelste TCR van Full Send Racing. 


De snelste TCR werd bemand door de combinatie Stehen Ledger en Joakim Franosch(Full Send Racing). Daar achter volgden Schubert Motorsport, DoT. Exe E Sports en Phoenix Racing. Vooral in de spannende openingsfase reden men als in een aan elkaar gerijgde parelketting door de groene hel. Franosch: "Soms waren er kleine ongelukjes waardoor het veld weer door elkaar gegooid werd maar zelf kwam ik er als leider in de wedstrijd uit. Daarna konden we onze voorsprong vergroten en richting finish rijden. In het algemeen hebbben wij in de langzaamste klasse nog een bijzondere uitdaging, zeker om alle andere klasses voorbij te laten en ze niet te hinderen. Mijn teamcollega heeft mij als spotter daarbij enorm geholpen"

De derde wedstrijd van de Digitale NLS vindt op 18 april plaats en valt op de beeldschermen thuis te volgen. Onder deze link kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en proberen zich voor een startplek te kwalificeren.

https://www.simracing-deutschland.de/iracing-serien/digitale-nuerburgring-langstrecken-serie/

VLNR2 Porsche Cup

Uitslag
1 109 Williams Esports SP9 Audi R8 LMS Sami-Matti Trogen Dominik Staib
2 189 BS COMPETITION SP9 BMW Z4 GT3 Alexander Voß Philipp Eng Laurin Heinrich
3 186 MAHLE RACING TEAM SP9 Audi R8 LMS Alex Arana Agustin Canapino
4 48 HTP-WINWARD SP9 Mercedes AMG GT3 Jack Sedgwick Philip Ellis Marvin Dienst
5 14 Phoenix Racing eSport Green SP9 Audi R8 LMS Richard Westbrook Kevin Volk Mike Rockenfeller
6 87 Raceunion SP9 SP9 Audi R8 LMS Marvin Otterbach Florian Bodin
7 5 Phoenix Racing eSport Orange SP9 Audi R8 LMS Max Hofer Daniel Longerich
8 154 RacingFuel Academy & Friends SP9 Mercedes AMG GT3 Yannick Mettler Philipp Schallenberg Nils Benedikt
9 35 Walkenhorst Motorsport #35 SP9 BMW Z4 GT3 Jody Fannin Christian Krognes Mikkel Jensen
10 227 Ascher Racing Cup 2 Porsche 911 GT3 Cup (991) Martin Ascher Robert Klot
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet