Diversen

Div: Verstappen wint opnieuw twee virtuele F3-races

200331 Redline R2 VER Finish
Ook ditmaal kwam Max Verstappen in beide virtuele F3-races als winnaar over de eindstreep

Met twee overtuigende zeges in de virtuele Formule 3-races op het digitale circuit van Road Amerika in Elkhart Lake, Winsconsin, vergrootte Max Verstappen zijn voorsprong als leider in de tussenstand van de wedstrijdreeks 'Real racers never quit' van Team Redline. Zijn marge op Kelvin van der Linde, die ditmaal de derde plaats in de tweede race als beste resultaat liet aantekenen, bedraagt 100 punten. Verstappens Formule 1-collega en simracing-rivaal Lando Norris moest toezien hoe zijn Nederlandse opponent verder uitliep. Norris sloot de eerste race nog als derde af, maar raakte in de tweede wedstrijd betrokken bij meerdere incidenten en viel voortijdig uit. Een mooi resultaat was er ook voor Bent Viscaal, die in de eerste race als vierde net naast het podium greep. In die wedstrijd eindigden ook de Nederlanders Richard Verschoor als zevende en Job van Uitert als negende in de top tien.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Screenshots Redline

"Volgende keer, in de Formule 3, wil ik weer maximaal scoren", had Max Verstappen na zijn wat lastige optreden van afgelopen vrijdag in de beide virtuele races met de Australische Supercars al gezegd. De Holdens lagen hem duidelijk minder dan de Dallara-F3's, want met de Supercars kwam hij niet verder dan respectievelijk de vijfde en de tiende plaats in de beide wedstrijden. In de F3's bewees Verstappen, die vorige week maandag al de beide digitale F3-races op het circuit van Spa-Francorchamps won, opnieuw zijn klasse. In de kwalificatie voor de eerste race behaalde hij de pole-position, voor Lando Norris en Sheldon van der Linde, terwijl Nicky Catsburg als vierde op de startopstelling eveneens een goede uitgangspositie had. Bij de start nam Verstappen de leiding voor Norris en Van der Linde, terwijl Catsburg wat terrein verloor door een aanrijding met Juncadella. Terwijl Verstappen vooraan al vlot wegreed, vond Kelvin van der Linde aansluiting bij zijn jongere broer en Lando Norris, waarop een leuke strijd ontstond. In de vijfde ronde klom Kelvin van der Linde op naar de tweede plaats, een ronde later moest Norris ook Sheldon van der Linde voor zich dulden. Nicky Catsburg reed de pits in en staakte voortijdig de strijd, terwijl Bent Viscaal, Richard Verschoor en Job van Uitert in de top tien reden. In de laatste ronde raakte Kelvin van der Linde van de baan, waardoor hij de tweede plaats verspeelde. Verstappen won probleemloos, voor Sheldon van der Linde, Norris en Viscaal. Richard Verschoor werd zevende, Job van Uitert eindigde op de negende plaats.

200331 Redline veld
Volop actie in een veld met wederom ruim 40 digitale F3's

In de kwalificatie voor de tweede race leek Verstappen opnieuw rechtstreeks op de pole-position af te stevenen, totdat Daniel Juncadella hem in de slotfase met 0,193 seconden aftroefde. Op-één-na beste Nederlander op de grid was ditmaal Bent Viscaal, die naar de achtste startplaats trainde. Bij de start nam Juncadella de leiding voor Verstappen en Norris, terwijk Catsburg opnieuw in de hoek zat waar de klappen vielen, want hij werd geraakt door Kelvin van der Linde. Juncadella raakte nog in de openingsronde even naast de baan waardoor hij de leiding verloor aan Verstappen. Lando Norris plaatste daarop een aanval op onze landgenoot, maar ging vervolgens zelf in de rondte, waardoor Verstappen na de eerste ronde als leider in de wedstrijd terugkwam. In de vierde ronde werd Viscaal geraakt door een concurrent, terwijl ook Ten Voorde en Fenestraz met elkaar in botsing kwamen. Norris ging opnieuw in de rondte en reed lange tijd in tegengestelde richting. "I ran out of talent", luidde zijn laconieke commentaar. In de zevende ronde raakten Shane van Gisbergen en Larry ten Voorde met elkaar in de clinch in de strijd om de elfde plaats, maar later viel Ten Voorde ver terug. Datzelfde gold voor Sheldon van der Linde, bij wie er sprake was van technische problemen. In de slotfase van de wedstrijd was er sprake van een mooie strijd tussen Verstappen en Juncadella. De Spanjaard kon inlopen toen Verstappen een fout maakte, maar raakte zelf Verstappens auto in de laatste ronde en kwam kortstondig naast de baan. Zo won onze landgenoot uiteindelijk voor Juncadella en Kelvin van der Linde. Job van Uitert was tweede Nederlander als 14e, vijf plaatsen voor Niels Langeveld. Ten Voorde (33e), Viscaal (34e) en Van Splunteren (37e) eindigden in de achterhoede.

200331 Redline R1 VER onboard
Aan boord bij Max Verstappen, die onbedreigd naar de zege reed
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet