NASCAR

NASCAR: Timmy Hill wint Texas eSports Invitational

In een spannende eindstrijd versloeg Timmy Hill zondagavond Ryan Preece in de tweede NASCAR iRacing Pro Invitational wedstrijd. Voor Hill eigenlijk een routinekwestie want het was maar liefst zijn 674e iRacing overwinning.


2020 Timmy Hill Ryan Preece
Timmy Hill verslaat Ryan Preece.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Timmy Hill wint Texas eSports Invitational
NASCAR racer Timmy Hill is een echte iRacing expert. Hij behaalde vanavond zijn 674e overwinning. Vanaf een 10e startplek begon hij aan de 125 ronden tellende wedstrijd op de virtuele Texas Motor Speedway. Vier ronden voor het einde nam Hill definitief de leiding nadat hij William Byron had aangetikt. Tijdens de virtuele wedstrijd op Texas vorige week eindigde Hill met zijn Toyota als derde.

Timmy Hill: "Wat denk je me daarvan. Het was spannend. Ik kan het nauwelijks geloven. Ik heb ervan genoten. Flink met Byron in gevecht. Maar ik ben erg verheugd dat ik voor Roof Claim MBM Motorsports de overwinning kon behalen."

De wedstrijd moest iets verlengd worden nadat Parker Kligerman bij het uitkomen van Turn 4 "loose" was. Het betekende dat Preece of het Frontstretch gedeelte op het gras kwam maar hij kreeg zijn No 37 Chevrolet bij het naderen van Turn 1 weer onder controle.

2020 Ryan Blaney Kyle Busch Ryan Blaney en Kyle Busch in moeilijkheden.

Hill reed slechts negen ronden aan de leiding en Preece acht. Achter de Top 2 eindigden Garrett Smithley en Landon Cassill resp. als derde vierde. Alex Bowman eindigde als vijfde.

Polesitter William Byron startte vanaf pole en reed 80 ronden aan de leiding en eindigde uiteindelijk als zevende. Dale Jr. reed 14 ronden aan de leiding en eindigde als zesde. John Hunter Nemecheck eindigde als achtste en reed 10 ronden aan de leiding. Daarachter volgden Kyle Larson en Kyle Busch. Kligermann eindigde na zijn escapade slechts als twaalfde.

2020 William Byron
William Byron neemt de leiding.

Timmy Hill na zijn overwinning: "Dit betekent veel voorm mij. Ik heb een groot aantal fans, vrienden, familie die allemaal contact met mij opgenomen hebben. Ze hebben mij gefeliciteerd met de erkenning die we hebben gekregen. Vaak krijgen ons team,onze sponsors niet de erkenning die we eigenlijk verdienen en van die overwinning hebben we kunnen profiteren. Ik ben erg blij dat iRacing, Fox en NASCAR ons in staat te stellen om dit te doen. Dit geeft een geweldig gevoel.
"
In totaal waren er vijf neutralisaties in de virtuele wedstrijd. De kop wisselde maar liefst 16 maal.Jimmie Johnson eindigde ditmaal als 19e terwijl Denny Hamlin, die de openingswedstrijd won, niet verder dan een 24e plek kwam.

Daniel Suarez werd virtueel aan de kant gezet nadat hij in de slotfase meermaals geprobeerd had om Ty Dillon te elimineren. 16 ronden voor het einde was Suarez ook al bij een incident betrokken. Voor Kyle Busch, Erik Jones, Chris Buescher, Ryan Blaney, Clint Bowyer, Gregg Biffle en Matt DiBenedetto werd het een slechte avond.

2020 Timmy Hill
Doughnut van winnaar Timmy Hill.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet