IndyCar

Indycar: Sage Karam wint American Red Cross GP iRacing Watkins Glen

Dreyer&Reinbold coureur Sage Karam heeft vanavond de eerste wedstrijd van de iRacing Indycar-series op zijn naam geschreven. Met een virtuele voorsprong van 3.618 secs. versloeg hij Ganassi-coureur Felix Rosenqvist. Rinus VeeKay deed niet aan de wedstrijd mee.

2020 Sage Karam
Sage Karam op weg naar een virtuele overwinning op "The Glen"


Tekst Willem J. Staat

Foto's Penske eSports/DRR

Sage Karam wint American Red Cross GP iRacing Watkins Glen
Vanaf de eerste startrij nam Karam direct de virtuele leiding en stond die niet meer af. Karam ging al vroeg voor zijn eerste stop naar binnen. En na de tweede pitstopcyclus in de 27er ronde bedroeg de volgorde Karam, Rosenqvist en Power. Scott McLaughlin, die in de reële Indycar-wereld dit jaar jammer genoeg niet meer in actie gaat komen, eindigde op 30 secs. achterstand op zijn Penske-teamgenoot Wil Power als vierde. In totaal had hij meer dan 40 secs. achterstand op winnaar Karam.


2020 Wil Power Wil Power eindigde als tweede.

In totaal keken meer dan 35.000 mensen wereldwijd naar dit evenement. Sage Karam: "Het was zeker zenuwslopend aan het einde" vooral omdat hij bijna door een spinnende Kyle Kirkwood in de slotfase bijna van de game werd uitgeschakeld. "Gelukkig koos ik voor links en dit was de juiste keuze. Ik vond het geweldig. De jongens hebben er zich de gehele week voor ingezet. Het was erg druk en gelukkig konden wij de Ofans iets teruggeven om naar te kijken. De WIX-auto zag er vooraan best goed uit, dus hopelijk kunnen we dit herhalen als we echt gaan racen"

Felix Rosenqvist begon pas de afgelopen winter aan iRacing. "Een lange en bezweette wedstrijd. Ik kon wat snelle rondes doen maar ik oververhitte mijn banden een beetje. Hij beschikte over iets meer dan mij."De Bus Stop chicane zorgde voor de grootste narigheid in feite. Een touché tussen Scott McLaughlin en Oliver Askew zorgde ervoor dat zowel Simon Pagenaud als Josef Newgarden in het verloop van de game geen rol meer speelden. In de 13e ronde ging Pat O'Ward daar in de rondte en werd van achteren door Kyle Kirkwood geraakt. Jimmie Johnson deed het aanvankelijk heel goed maar een crash in de Bus Stop maakte ook een einde aan zijn virtuele aspiraties.

2020 Scott McLaughlin
Scott McLaughlin had zich waarschijnlijk een ander Indycar debuut voorgesteld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet