VLN

VLN/NLS: Digitale Nürburgring Lange Afstandswedstrijden worden gecontinueerd

De Digitale Nürburgring Lange-afstandswedstrijden powered by VCO wordt gecontinueerd. Na het succesvolle eerste optreden heeft de VLN-organisatie besloten om nog acht data op de kalender te zetten. Door de aanvankelijk ter vervanging vanwege de door Corona afgelaste eerste wedstrijd in de Groene Hel ontstaat nu een spannend digitaal kampioenschap die in de toekomst voor pakkende autosport en goed amusement moet zorgen.

VLN 1

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/VCO

Digitale Nürburgring Lange Afstandswedstrijden worden gecontinueerd
Christian Stephani van de VLN VV GmbH&Co KG: " Om de openingswedstrijd van de NLS om bekende redenen naar de virtuele wereld te verplaatsen was de juiste beslissing. Wij zijn door de enorme weerklank volledig overweldigd. Als we alles bij elkaar optellen waren er bij 200.000 hits op de Livestreams en Clips op de verschillende kanalen. Het Corona-virus houdt de wereld in zijn greep. Wij steken ons hoofd echter niet in het zand maar zien de heersende crisis als een kans om onze aanwezigheid in het virtuele segment te versterken. Ons doel is om naast de echte NLS ook een digitale tegenhanger te vestigen.

Echte Professionals uit beide werelden tegen elkaar
Een wel doordachte regelverandering ten opzichte van het openingsevenement moet in de Koningsklasse(GT3) de spanning werkelijk verhogen. In de toekomst moet elk team minstens een echte coureur aan boord hebben. Deze neemt tijdens de kwalificatie de kop over en moet ook de start voor zijn rekening nemen. Stephani: " De teams moeten nu een spannende combinatie aan de start brengen. En de jarenlange VLN fans kunnen dan een ook een spannende openingsfase opwinded meebeleven. Beide werelden versmelten op deze wijze tot een eenheid."
Unieke kwalificatiemodus kan voor spanning zorgen

VLN 2

Kenmerken voor de populaire raceserie is natuurlijk de achtergrond van het feit dat dit grotendeels autosport in de breedte is. En dit weerspiegelt zich ook in het digitale kampioenschap. In de klasse Cup2(Porsche 911 GT3 Cup), Cup3 (Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing) en TCR rijden de amateurs tegen de professionals en zorgende voor pakkende race-acties. Voorafgaande aan de wedstrijd zijn negen teams in elke klasse al van een startplek gegarandeerd. Vanaf de derde wedstrijd zijn de drie bestgeklasseerden van de vorige wedstrijden automatisch gekwalificeerd waardoor er nog zes startplekken ter beschikking staan. De overige startplaatsen worden per wildcard verdeeld.

Voor de overige acht wedstrijden wordt er van de leidende Racesimulatie iRacing gebruik gemaakt. Er worden maximaal 60 auto's toegelaten." Een bont samengesteld startveld zoals in het echte leven is ook voor de Nürburgring Langsteckenserie van elementaire betekenis" verklaart Marc Hennerici van de ADAC Mittelrhein Gmbh Ook is de ADAC Mittelrhein GmbH voor de technische ondersteuning verantwoordelijk. De strijd van David tegen Goliath moet ook bij de virtuele wedstrijden een thema zijn. De open kwalificatie voor iedereen is werkelijk een Novum in de SIM Racing scene."

VLN 3


Wedstrijdafstand van drie uur
Computersimulaties liggen tegenwoordig dichtbij de werkelijkheid. Maar toch is er een onderscheid in beide wedstrijdseries. Zeker wat de waarneming betreft. Marc Hennerici: " Bij een echte wedstrijd kun je je als toeschouwer vrij bewegen terwijl je bij een virtuele wedstrijd aan het scherm gebonden bent. Om het formaat beheersbaar te houden hebben wij besloten om de wedstrijd op drie uur vast te leggen."


VCO wordt partner van de digitale NLS
De Virtueel Competition Organisation wordt officiele partner van de NLS. De onderneming uit München brengt verschillende partijen in de eSports bij elkaar, bestaande uit het uit Simulatie/Gaming Platform tot aan de teams/rijders alsmede de Community. Florian Haasper van de VCO: "Der autosportfans hebben in deze dagen honger naar wedstrijdactie en afleiding. De belangstelling voor de eSports is enorm gestegen. Het Nordschleife kampioenschap met enthousiaste aanhangers betekent voor ons de perfecte Bühne om te laten zien hoe goed de fusie tussen echte autosport en eSports Racing kan functioneren."


VLN 4

Data
21.03.2020
04.04.2020
18.04.2020
02.05.2020
30.05.2020
13.06.2020
15.08.2020
17.10.2020
14.11.2020
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet