Diversen

Ab Goedemans, Toen eenoog voor even koning was

480-ab--Voorzijde-Liggend

Tot op de dag van vandaag krijgen we positieve reacties op de biografie van Wim Loos die we als Autosport.nl hebben uitgegeven. Aangewakkerd door jullie enthousiasme willen we iedereen laten weten dat we daarom de intentie hebben om een tweede uitgave te produceren: Ab Goedemans, Toen eenoog voor even koning was.

Tekst: Matthijs Diepraam
Foto's voor en achterplat boek: Winau Berkhof
Ontwerp boek: Niels Kamp

480-ab-Achterzijde-Staand

Goedemans' racecarrière besloeg amper twee jaar: zijn debuut kwam in het najaar van 1966, hij verongelukte dodelijk in de zomer van 1968. Toch deed hij meer dan genoeg om de harten te veroveren van een ruime schare autosportfans. Hij was net zo'n natuurtalent als zijn generatiegenoot Wim Loos, die evenmin dit gevaarlijke tijdperk in de autosport overleefde – en dat terwijl 'Appie' het moest doen met één goed oog.

Samen met Ed Swart en zijn jeugdvriend Toine Hezemans behoorde Goedemans tot de eerste generatie skelteraars die succesvol de overstap maakte van de karts naar de autosport. Die ervaring was hem aan te zien: de wagenbeheersing van de Nederlands kampioen van 1967 en postuum in 1968 in toerwagens tot 1000cc grensde aan het onwaarschijnlijke. Dit boek gaat het wilde levensverhaal vertellen van een Brabander die altijd tot het uiterste ging – op én naast de baan.

Onze gewaardeerde collega Mattijs Diepraam zal voor de teksten garant staan, terwijl Gerrie Hoekstra de beelden verzamelt, het boek verder vormgeeft en gaat uitgeven.

Om er net zo'n mooi boek van te maken als de biografie over Wim Loos, zijn we op zoek naar fotomateriaal van destijds waarvan de rechten bekend zijn. Ook spreken we graag met mensen die Ab Goedemans hebben gekend en leuke anekdotes te vertellen hebben. Kun je ons helpen? Neem dan contact op via info@autosport.nl. Met jullie inbreng maakt het ons een stuk gemakkelijker om alles over Ab Goedemans te bundelen in één definitieve biografie!

480-ab--Voorzijde-Staand

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet