IndyCar

Indycar: Indy 500 uitgesteld naar 23 augustus a.s. IndyGP doubleheader met NASCAR

De Indy 500 is voorlopig uitgesteld van 24 mei naar 23 augustus a.s. De Indianapolis GP die normaliter kort voor de Indy 500 plaatsvindt is nu verplaatst naar het weekend van 4 juli. Dit betekent een double-header met NASCAR.

Indy 500 2019
Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Indy 500 naar augustus verplaatst


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Indy 500 uitgesteld naar 23 augustus as. Indy GP doubleheader met NASCAR
Voor de eerste maal in de 103 jarige geschiedenis van de Indy 500 wordt het evenement van haar originele datum verplaatst. Roger Penske: " De meimaand op de Indianapolis Motor Speedway is mijn favoriete tijd van het jaar net zoals bij de fans ben ik teleurgesteld dat we de data moesten veranderen.

Echter de gezondheid en de veiligheid van onze deelnemers en bezoekers heeft onze top prioriteit en wij geloven dat het uitstellen van het evenement een verantwoordelijke beslissing is gezien de condities en beperkingen waarmee we geconfronteerd worden. Wij zullen ons concentreren op de manieren waarop we de klantenervaring de komende maanden kunnen verbeteren en ik ben ervan overtuigd dat we de fans op een getransformeerde faciliteit van het grootste racespektakel ter wereld kunnen verwelkomen."

Penske Entertainment CEO Mark Miles: " Het Memorial Day weekend heeft de Indy 500 fans altijd de kans gegeven om een eerbetoon te brengen aan de mannen en vrouwen die voor de vrijheid van onze natie gevochten hebben.In augustus hebben we ook een unieke kans om een bijdrage te brengen aan de heldenmoed van de artsen, verpleegsters, hulpverleners en leden van de Nationale Garde die aan het front tegen het COVID-19 virus strijden.Zolang we deze situatie in de gaten houden zijn we dankbaar voor het geduld van onze fans."

Rahal 1 Bobby Rahal tijdens een historsche meeting met de auto waarin hij in 1986 won.

De actie op de baan begint 12/13 augustus, gevolgd door Fast Friday op 14 augustus. De kwalificatieruns vinden op zaterdag/zondag 15/16 augustus plaats. Op donderdag 20 augustus volgt de kwalificatie voor de IndyLights. De Indy Lights Freedom 100 vindt vrijdag 21 plaats. Ook zijn er dan de laatste trainingen voor de Indy 500. Zaterdag 22 zorgt Firestone voor de Legends Day.

Ten gevolge van deze verschuivingen vinden er veranderingen in de Indycar kalender plaats. De Honda Indy 200 op Mid Ohio staat nu op zondag 9 augustus a.s. en de Bommarito Auto Group 500 op de World Wide Technology Raceway/Gateway staat voor 30 augustus gepland.

Gedurende WWI werden de Indy 500 wedstrijden in 1917 en 1918 geschrapt. In WWII werd er tussen 1942 en 1945 niet op de Speedway geracet. Vanwege regen moest het evenement in het verleden verschoven worden. Bobby Rahal won de wedstrijd in 1986, zes dagen nadat de start gegeven werd. De langste Indy 500 ooit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet