NASCAR

NASCAR: Alon Day wint NWES 110 iRacing Watkins Glen. Loris Hezemans vierde

Afgelopen maandagavond schreef de Israëliër Alon Day de eerste NWES 110 op zijn naam. Aan de simwedstrijd namen maar liefst vijf NWES-coureurs deel waaronder Alon Day, Loris Hezemans, Giorgio Maggi, Alessandro Brigatti en Ben Creanor.


Watkins Glen
Day nam virtueel direct de leiding. Loris ligt nog in de staart van de Top 10.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NWES

Alon Day wint NWES 110 i Racing Watkins Glen. Loris Hezemans vierde
De vijf NWES-coureurs moesten het opnemen tegen een club van ervaren Italiaanse simracing veteranen waaronder Niccola Cedratti, Antonio Miccolis, Matteo Bortolotti, Marco Lallfadano en Alessio Fabbri.

Alon Day beheerste eigenlijk de 45 ronden tellende wedstrijd. Achter hem kwamen Creanor en Miccalis resp. als derde en vierde over de digitale eindstreep. Loris reed een mooie virtuele inhaalwedstrijd en bezette gedurende lange tijd de derde plek, maar Miccalis ging in de slotfase aan hem voorbij.

Alon Day: "Omdat ik een probleem met mijn simulator had wist ik nog niet eens of ik mee kon doen. Uiteindelijk ging het perfect. Omdat ik zelf een simRacer ben, was ik erg verheugd dat de NASCAR Whelen Euroseries ons in eSports de kans gaf. Het was fantastisch om te zien dat zoveel Italianen zich in deze moeilijke tijden aan hun passie weten vast te houden. Daarvoor wil ik iedereen bedanken, de organisatie, de rijders en de fans die ons van thuis volgden.

A.s. vrijdag kunnen de eSports fan andermaal hun hart op gaan halen. Aan de virtuele wedstrijd op de Charlotte Motor Speedway komen maar liefst zeven NWES rijder uit. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Franstalige i-FRN League. Voor de meeste deelnemers wordt het de allereerste 1,5 mijl oval wedstrijd. Voor de fans is deze wedstrijd overigens live op Paddock TV youtube en Euro NASCAR te volgen. De digitale wedstrijd begint om 21.00u.

Alon Day
Winnaar Alon Day.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet