DTM

DTM: DTM slaat spijkers met koppen: volledig seizoen vanaf medio juli

190706 Racestart
Het DTM-seizoen start medio juli op de Norisring

Het bleef opmerkelijk lang stil vanaf het DTM-front, terwijl andere raceseries met regelmaat afgelastingen of verschuivingen van evenementen bekend maakten. Dat de geplande seizoensstart van eind april op het circuit van Zolder doorgang zou vinden, geloofde natuurlijk niemand meer, maar van officiële zijde bleven mededelingen uit. Dat er achter de schermen wel degelijk spijkers met koppen geslagen werden, blijkt nu, want de DTM-organisatie ITR presenteerde een volledige kalender met tien evenementen, te beginnen van 10 tot en met 12 juli op de Norisring in Neurenberg.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Willem J. Staat

Daarmee komt de oorspronkelijk geplande eerste seizoenshelft met races op Zolder, Lausitzring, Igora Drive, Anderstorp en Monza te vervallen en wordt gelijk begonnen met het traditionele seizoenshoogtepunt in Neurenberg, waar aanvankelijk de tweede seizoenshelft van start zou zijn gegaan. Daarna, van 31 juli tot en met 2 augustus, wordt danwel op de nieuwe Igora Drive bij St. Petersburg, danwel in Anderstorp gereden. Circuit Zolder staat een week later op de kalender, van 7 tot en met 9 augustus. Op 22 en 23 augustus is er een tweedaags evenement op het circuit van Brands Hatch, waar de oorspronkelijk geplande datum gehandhaafd bleef.

TT-Circuit Assen blijft van 4-6 september
Datzelfde geldt voor het optreden op het TT-Circuit Assen, dat van 4 tot en met 6 september blijft staan, en het evenement een week later, van 11 tot en met 13 september op de Nürburgring. Van 2 tot en met 4 oktober wordt er gereden in Anderstorp of op de nieuwe Igora Drive bij St. Petersburg (het andere circuit dan eind juli of begin augustus). Van 16 tot en met 18 oktober is er een evenement op de Lausitzring. Van 6 tot en met 8 november, een optreden op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Een week daarna, van 13 tot en met 15 november, vindt de finale plaats op het circuit van Monza in Italië.

Uiteraard geldt voor al deze data het voorbehoud dat de coronasituatie rond die tijd zodanig genormaliseerd is dat er weer min of meer gewoon gereisd en geracet kan worden. En dan is er ook nog het voorbehoud van goedkeuring door de FIA. Alle reeds gekochte toegangskaarten blijven uiteraard geldig. "Het is duidelijk dat de veilige inperking en behandeling van deze verschrikkelijke epidemie voor iedereen prioriteit heeft", zegt Marcel Mohaupt, directeur van de DTM-organisatie ITR. "Maar we gelven dat de sport een belangrijke rol kan innemen wanneer het erom gaat, weer normaliteit in het leven van de mensen te brengen. Met de ondersteuning van onze fans, de DTM-fabrikanten Audi en BMW, die 16 auto's aan de start brengen, de circuits en al onze partners willen we allemaal dit jaar nog een spannend seizoen voor het voetlicht brengen. We weten dat we flexibel en pragmatisch moeten blijven handelen. Dit is een eerste stap, en we beloven dat we hier sterker uit komen. Zo gauw een terugkeer op het circuit zeker is, willen we met de DTM de weg wijzen."

Overzicht gewijzigde kalender DTM 2020:
10-12 juli: Norisring
31 juli-2 augustus: Igora Drive St. Petersburg of Anderstorp
7-9 augustus: Circuit Zolder
22-23 augustus: Brands Hatch
4-6 september: TT-Circuit Assen
11-13 september: Nürburgring
2-4 oktober: Anderstorp of Igora Drive St. Petersburg
16-18 oktober: Lausitzring
6-8 november: Hockenheim
13-15 november: Monza
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet