NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin verslaat Dale Jr. in eSports ProInvitational Race

De eerte eSports iRacing ProInvitational Race leverde na een spannend duel tussen Dale Jr. en Denny Hamlin een overwinning op voor laatstegenoemde op de virtuele Homestead Miami Speedway.

dalejr-vs-denny-1-enascar-2020
Denny Hamlin en Dale Jr. in gevecht op de virtuele Homestead Speedway.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Denny Hamlin verslaat Dale Jr. in eSports ProInvitational Race
Dale Jr. lag in de allerlaatste ronde met zijn No8 Filter Time Chevrolet nog op kop maar Denny Hamlin in de No11 Fedex Toyota, die over een setje verse banden beschikte ging in Turn 2 aan hem voorbij. Een dragwedstrijd richting laatste bocht zag Hamlin aan de buitenkant en Earnhardt Jr. aan de binnenkant, maar laatstgenoemde ging iets meer naar links om contact met de Toyota te vermijden.

Een neutralisatie 23 ronden voor het einde bepaalde de run richting finish. Contact tussen Ryan Preece en Clint Bowyer zorgde voor een neutralisatie. Op dat moment bevond Garrett Smithley zich op kop gevolgd door Timmy Hill en Parker Kligermann.

De Top 13 besloot om niet naar binnen te gaan. Hamlin verliet als eerste de pitlane en bevond zich bij de herstart met nog 18 ronden te gaan in 14e positie. Timmy Hill bevond zich gedurende lange tijd in de kopgroep en eindigde als derde. Vijf ronden voor het einde verloor hij de kop aan Dale Jr.

chase-jimmie-enascar-2020 Chase Briscoe en Jimmie Johnson in virtueel gevecht.

Xfinity-coureur Chase Briscoe eindigde als vierde en polesitter Smithley als vijfde. De 100 ronden tellende wedstrijd beschikte over 35 coureurs uit de drie NASCAR Topseries. Cup-coureurs kwalificeerden zich automatisch voor de wedstrijd
.
William Byron, Kyle Busch en Chase Elliott wisten zich niet in de Top 10 te plaatsen. In de beginfase bevond Byron zich in de kopgroep maar liep na een aanrijding met Ross Chastain schade op.Voor zowel Jimmie Johnson als Kurt Busch waren het moeilijke tijden. Johnson begon met enige ronden achterstand aan de wedstrijd en was evenals Kurt Busch bij diverse incidenten betrokken.Saillant detail gedurende de wedstrijd was de hashtag #ProInventionalSeries een trending topic op Twitter overigens.

2020 Hamlin
Winnaar Denny Hamlin.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet