VLN

VLN: Geslaagde Premiere. Team Redline wint eerste Digitale NLS wedstrijd. Ook SIM sucessen voor BMW fabrieks-coureurs.

Pakkende wedstrijdactie, indrukwekkende beelden en enthousiaste deelnemers, zo kun je de eerste digitale NLS-wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag het beste samenvatten. Bij de virtuele premiere van de groene hel traden rijders en teams aan tegen professionele SIM racers. Uiteindelijk maakten die aan het einde de dienst uit. De zege ging tenslotte naar het team van Redline. In andere SIM disiciplines komen o.a. Max Verstappen en Lando Norris hiervoor uit. Uiteindelijk ging de overwinning naar Jonas Wallmaier en Gianni Vecchio met een Ferrari F488GT3 met een voorsprong van ruim 8,96 secs. op de Audi R8 LMS van het MAHLE Racing Team bestuurd door Alex Arana en Agustin Canapino(een grote naam in de Argentijnse Turismo Carreteras). De derde plek in de SIM-wedstrijd was voor de combinatie Marc Elkemann en Patrick Schneider weggelegd, eveneens met een Redline Ferrari. De Brit David Pittard was overigens met een zevende plek de beste NLS-coureur. Bruno Spengler wist de eerste uitgave van de IMSA Sebring Super Saturday op zijn naam te schrijven.

Start NLS
Start van de eerste digitale NLS-wedstrijd.


Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/BMW/Motorsport

Geslaagde Premiere. Team Redline wint eerste Digitale NLS wedstrijd
De SIM Racing Professionals drukten hun stempel op de eerste wedstrijd van de Digitale Nürburgring Langstrecken Series(NLS). Vanaf pole verdedigde het team MAHLE gedurende lange tijd hun koppostie toen Canapino bij het uitkomen van Brünnchen de controle over zijn Audi R8 LMS verloor en van de baan kwam. Canapino: "Ik verloor niet alleen 15 seconden maar ook de leiding die ik stevig in handen had. "That's racing" Vecchuo nam de leiding over en wist die tot aan het einde te behouden. Vecchio: "Dat voelt goed aan. Zeker omdat wij er in zo'n sterk bezet startveld niet op gerekend hadden om aan het einde bovenaan te staan. Teamcollega Wallmaier: " Normaal zijn wij SIM Racers onder elkaar. Het is wel heel bijzonder om met echte raceprofessionals een wedstrijd te doen." David Pittard verklaarde de dominantie van de SIM Professionals als volgt: "Die jongens draaien zoveel rondjes in de simulator dat het werkelijk naar perfectie neigt. Als echte racer kom ik dus echt niet mee. Groot respect voor deze prestatie."

Achter de Top3 behaalde het eSports Team van Schubert Motorsport met een AMG Mercedes GT3 de vierde plek. Daarachter volgde Team Heusinkveld eveneens met een AMG Mercedes GT3 gevolgd door Tango Racing(Audi R8 LMS). Achter de Walkenhorst BMW op de zevende plek volgden meerdere Nordschleife Teams. Sorg Rennsport eindigde met een BMWZ4 GT3 als achtste, GetSpeed Performance(AMG Mercedes GT3) als negende, Car Collection(Mercedes AMG GT3) als elfde, Adrenalin eMotorsport als dertiende en Phoenix Racing eSport als 15e.

In de Cupklasse 2 ging de overwinning naar het team van VRS Coanda Simsport met de rijders Jeremy Bouteloup en Mack Bakkum. In Cup3(Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing) en TCR gingen de klasse-overwinningen naar CoReSimRacing. Carl E Lansson en Sindre Setaas mochten in de Cup3 klasse juichen. In de TCR klasse viel die eer te beurt aan Marius Golombeck en Patrick Kubinji.

TCR
TCR klasse op de digitale Nordschleife.

Christian Stefani van de VLN VV GMBH Co&KG: "Een enorm geslaagde digitale premiere van de NLS. Zowel van de rijders als van de teams was de Feedback enorm positief zoals de commentaren van meer dan 80.000 toeschouwers op de digitale platformen bewezen hebben. Dit heeft ons gemotiveerd om aan dit formaat vast te houden en onze aanwezigheid in de virtuele wereld verder uit te breiden. Indien wij Partners en Sponsoren voor dit projekt vinden staat een voortzetting hiervan niets meer in de weg."


Drievoudige BMW overwinning
Drievoudige SIM BMW-overwinning.

Super Sim Saturday
Eigenlijk was het ookwel een Super Sim Saturday gisteren. Bruno Spengler, Nick Catsburg en Jesse Krohn zorgden voor een drievoudige BMW M8 overwinning in de IMSA Sebring SuperSaturday wedstrijd. In totaal stonden er 20 virtuele M8's op de startgrid. Alle auto's waren van de hashtag# STAYHOME voorzien.

Eng
Vijfe plek voor P. Eng.

The Race All Stars eSports battle leverde een derde en een vijfde plek voor Philipp Eng en Maxmilian Günter op het virtuele Indy GP circuit op.
Bruno Spengler: "Eigenlijk had ik wel kippenvel toen ik over de streep ging. Net zo blij met de overwinning als in een echte wedstrijd. Nicky was snel en zette me de gehele wedstrijd eigenlijk onder druk. Eigenlijk moet ik zeggen dat het erg intensief was. Hoogste respect voor de sim professionals. Ik wil de IMSA bedanken dat ze zo'n prachtig evenement in moeilijke tijden wisten te organiseren.

Spengler Catsburg
Duel Spengler/Catsburg


Nick Catsburg: "Het was erg inspannend. Het voelde als een echte IMSA-wedstrijd aan. Voor de kwalificatie was ik een beetje nerveus. Helaas maakte ik een klein foutje waardoor Bruno mij kon inhalen. Maar hij was bijzonder snel en verdiende dit te winnen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet