VLN

VLN: Beresterke inschrijving voor eerste virtuele VLN wedstrijd

In een tijd waarin het Coronavirus bij de mensheid werkelijk de adem inhoudt heeft men behoefte aan nieuwe ideeën. Wereldwijd is de gehele autosport tot stilstand gekomen. Reden voor de organisatoren van de NLS(voorheen VLN) een nieuwe richting in te slaan. Op zaterdag 21 maart, de dag waarop eigenlijk de 66e ADAC Westfalenfahrt de groene hel weer opnieuw had moeten inwijden vindt nu de eerste digitale wedstrijd van de NLS plaats. Het deelnemersveld bestaat uit Nordschleife Teams, rijders en Topteams uit de Simracewereld.

Tekst Willem J. Staat
Fotos: NLS

2020 VLN Sim 1
Beresterke inschrijving voor eerste virtuele VLN wedstrijd
Christian Stephani van de VLN W GMBH: " Wij zijn overweldigd door de enorme belangstelling. Bij onze teams waarvan er vele al ervaring in de eSport hebben gingen de deuren wijd open. En ook bij de gevestigde Simrace teams was de belangstelling groot om zich met de mensen uit de werkelijke sport te meten. Helaas konden we niet iedereen toelaten omdat we een max. van 60 inschrijvingen hebben. Daarom hebben wij uit beide werelden een keuze gemaakt. Zowel Professionele als ambitieuze amateurteams. Ik verheug mij dan ook bijzonder op deze digitale première en ben benieuwd wie er aan het einde vooraan ligt, de virtuele of de echte coureurs?"

De deelnemerslijst bij het debuut omvat vele prominente namen. Het regerende kampioensteam van Adrealin Motorsport is naast de teams van Phoenix Racing, GetSpeed Performance, Sorg Rennsport, Walkenhorst Motorsport, Schubert Motorsport, WS Racing, Raceunion, MKR Engineering en Nett Motorsport eveneens van de partij.

In de GT3 klasse heeft BMW Motorsport zelfs twee auto's ingeschreven voor de combinatie Martin Tomczyck/Jens Klingmann en de beide Junioren Neil Verhagen/Dan Harper. Concurrentie komt van de Nordschleife specialisten Fabian Schiller, Philipp Ellis, Mike Rockenfeller, Richard Westbrook, David Griessner, Marvin Dienst, David Pittard, Torsten Kratz, Nicki Thiim, Daniel Schwerfeld en de gebr. Nett Achim en Jürgen Nett.

Bij de eSports Professionals zijn de teams van Redline, RSP en VSO Coanda Simsport vertegenwoordigd. Daar is de Australiër Joshua Rogers de sterke man. Dan Harper: "We hadden dit weekend op de Nordschleife ons debuut moeten maken. Dit is helaas niet mogelijk maar ik verheug me op de virtuele wedstrijd. Wij zijn racers en willen ook op de simulator snel zijn. Er zal voor de wedstrijd op zaterdag nog veel getraind moeten worden.

Voor de digitale SIM wedstrijd zijn er vier klasses, de SP9(GT3), Cup2(Porsche 911GT3 Cup), Cup 3(Cayman GT4 Trophy by Manthey Racing) en de TCR klasse.De virtuele uitzending begint a.s. zaterdag om 11.00u met deskundig commentaar van Olli Martini en Patrick Simon. De virtuele wedstrijd begint zelf om 13.00u

2020 VLN Sim 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet