Retro

Retro 1987: Publiek op de banken tijdens opwindende Pinksterraces

  480 kerseboom op kop Frank Kerseboom kwam eindelijk weer eens aan de finish en won meteen.


Squadra Bianca
Open doekjes van het, ondanks het slechte weer, toch in grote getale opgekomen publiek voor de stuntmannen in de Alfa's en Ascona's.


480 alfa gras

De natte baan was de heren op het lijf geschreven en nodigde uit tot veelvuldig driften. Frank Kerseboom was vanaf pole-positie het snelste weg en reed vervolgens een bekeken race al voelde hij zich tegen het eind nog bedreigd door de oprukkende Pip Velthuys die in de winter een hele nieuwe auto had opgebouw en met een nieuwe Carly-motor beschikte over een supersnelle kombinatie.
    480 duw gerhards
Maarten Bottelier wordt in de rondte geduwd door Peter Gerhards.

Peter Gerhards reed zich in de kijker door vanaf een vijftiende startplaats naar het podium te rijden. Dat hij onderweg de voormalige Formule Ford-rijder Maarten Bottelier in de rondte duwde mocht voor hem geen naam hebben.

Ascona Cup
Egbert Top reed zijn Ascona voor de vierde keer in successie naar de overwinning maar het scheelde dit keer maar weinig. Hij had een slechte start en om zijn verloren tijd in te halen remde hij veel te laat voor de Tarzan en raakte daar van de baan. Top moest het hele veld voorbij laten gaan en maakte daarna veel gebruik van de veel langzamere Alfa-rijders om naar voren te komen. Zijn veel minder ervaren collega's bij de Ascona's lieten daar te veel tijd liggen., maar ze worden wel steeds sneller.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet