Sportscars

Sportscars: Nieuwe datum 24 Uur Le Mans: 19 en 20 september

200318 Le Mans

De 24 Uur van Le Mans in september, dat gebeurde tot nu toe slechts één keer, en wel in 1968 als gevolg van de toen overal in Frankrijk en elders in Europa aanhoudende studentenprotesten, die het houden van de race in juni in de weg stonden. Nu gaat dat dus voor de tweede keer gebeuren, zoals de organiserende Automobile Club de l'Ouest zojuist aankondigde: de nieuwe datum voor de 88e editie van de Franse klassieker is 19 en 20 september aanstaande. Interessant: na de gisteren gepubliceerde verschuiving van de 24-uursrace op de Nürburgring vinden daarmee evenals vorig jaar de twee grote 24-uursraces op twee opeenvolgende weekeinden plaats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Het verplaatsen van de race lijkt op dit moment de meest gepaste reactie op de uitzonderlijke situatie die we nu beleven", zegt Pierre Fillon, president van de ACO. "Deze verschuiving heeft ook invloed op onze kalenders van het WEC, de ELMS en de Michelin Le Mans Cup. Verdere aanpassingen zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt. We doen alles om de veiligheid en de kwaliteit van onze evenementen te garanderen. Deelnemers, partners, fans, media, medische diensten, de organisatie en baanposten vormen nu meer dan ooit een eenheid."

Gérard Neveu, directeur van het FIA WEC, verklaart: "In deze context is het verschuiven van de 24 Uur van Le Mans de juiste beslissing. We werken aan de daaruit voortvloeiende aanpassing van onze kalenders van het WEC en de ELMS voor het lopende seizoen en voor het seizoen 9 van het FIA WEC (2020-2021) dat in september had moeten beginnen. Zeer binnenkort komen we hierover met nadere informatie."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet