VLN

Div: Eerste verschuiving in 50 jaar: ADAC Total 24h Nürburgring nu eind september

200317 24h Nbr
De 24-uursrace in de Eifel wordt nu eind september in plaats van eind mei verreden

Ook het ADAC Total 24h-Rennen op de Nürburgring, dat voor het lange Hemelvaartsweekeinde van 21 tot en met 24 mei op de kalender stond, gaat op deze datum niet door. De organiserende ADAC Nordrhein besloot in verband met de ontstane situatie door de corona-pandemie het evenement te verschuiven naar 24 tot en met 27 september. De kwalificatierace, die aanvankelijk tijdens het laatste weekeinde van april gehouden zou worden, wordt voor dit jaar geschrapt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Gezien de ontwikkelingen van de afgelopen dagen lag het al in de lijn der verwachting dat ook de 24-uursrace, met ieder jaar zo'n 200.000 bezoekers een van de grootste autosportevenementen bij onze oosterburen, niet gevrijwaard zou blijven van afzeggingen of verplaatsingen. De organisatie stelt dat de beslissing nu al, in zo'n vroegtijdig stadium, genomen is, om de teams en andere betrokken partijen meer zekerheid te geven bij hun planning en ook om ervoor te zorgen dat de gevolgen voor de regio en voor de deelnemers enigszins kunnen worden opgevangen.

"Het was geen gemakkelijke beslissing, maar dit was het beste compromis", stelt Peter Meyer, voorzitter van de organiserende ADAC Nordrein. Het is voor het eerst in de 50 jaar lange historie van de lange-afstandsklassieker in de Eifel dat de wedstrijd moet worden verplaatst. "We zijn op dit moment optimistisch de race dan te kunnen houden, maar natuurlijk zijn er tal van factoren die daarop invloed zullen hebben. Niet in de laatste plaats hopen we nu ook op de nodige medewerking van alle partners van het evenement om de gevolgen van de huidige situatie een beetje op te vangen en de toekomst van de autosport op de Nordschleife veilig te stellen."

Met de planning van de nieuwe datum, relatief laat in het seizoen, wordt de mogelijkheid gecreëerd om nog voor de 24-uursrace de nodige VLN-wedstrijden te laten verrijden, met het oog op de 'balance of performance' en de in Duitsland vereiste kwalificatie van rijders om op de Nordschleife te mogen racen in het kader van het 'DMSB-Permit Nordschleife'.

Ook geen FIA WTCR
Hoewel daarover in het officiële persbericht van de organisatie met geen woord wordt gesproken, mag ervan worden uitgegaan dat ook de beide races van het FIA WTCR die in het voorprogramma van de 24-uursrace in mei gepland stonden, hiermee van de kalender verdwijnen. Inhalen van deze races in september is onmogelijk, omdat al het materieel en de auto's van de serie zich dan in Azië bevinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet