Retro

Retro 1987: Michael Bleekemolen smaakmaker Paasraces 1987


squadra dwars

Squadra Bianca
Frank Kerseboom leek bij de Squadra's Bianca in gezelschap van Peter Gerhards op een regelrechte overwinning af te stevenen. Een beschadigde klep zorgde er echter voor dat hij na vier ronden de kant op moest zoeken. Inmiddels had David Hart de kop ingehaald en ondanks dat het veld door de safety car nog een keer bij elkaar werd geveegd, was hij samen met Gerhards veruit de snelste. "Peter rijdt alleen veel te dwars om echt snel te zijn", verklaarde Hart na afloop simpel zijn overwinning. Maar liefst 36 witte Alfa's waren er verschenen en als dat zo door gaat zal er binnenkort voor een aantal rijders nog op een echte kwalificatiestrijd aankomen.
    spin opel

Opel Ascona Cup
Ook het Ascona veld was intussen uitgrgroeid tot zeven stuks met Egbert Top als favoriet. Alhoewel hij twintig seconden later was gestart dan de Alfa's wist hij zich al spoedig in een peleton Supers te vechten. Hij won de klasse met overmacht, maar de snelste ronde kwam op naam van Jan van der Graaf te staan.

Formule Ford 1600
Nadat de Deen Svend Hansen bij de start door een botsing was uitgeschakeld was het Piet Bouwmeister die weer met een meesterstart de kop had gepakt gevolgd door Jille de Kleine en Patrick Dewulf. De Belg reed zijn dertiende race van zijn FF 1600 carriere. Wellicht dat het daar aan lag want Dewulf maakte minder indruk dan gebruikelijk met een uiteindelijke derde plaats.


wientjens

Pech voor Frans Wientjes die uit de wedstrijd werd genomen omdat zijn Quest olie zou lekken. Wientjes moest zich na een zwarte vlag en een oranje bal met startnummer 29 melden bij de wedstrijdleiding maar bleef stug doorrijden omdat hij niets had gezien. In barre weersomstandigheden vond de wedstrijdleiding het noodzakelijk om pardoes voor zijn auto te springen, wat een uiterst gevaarlijke situatie opleverde. Meerder getuigen hadden echter het startnummer 21 op het bord gezien en tot overmaat van ramp bleek de olie ook nog eens niet van de rood-witte Quest te zijn maar van de Reynard van Gareth Reese. Wientjes kreeg niet alleen 250 gulden boete voor het doorrijden, maar verloor ook zijn hevig bevochten mooie derde plaats. Jille de kleine verschalkte uiteindelijk Bouwmeister en wist met een voorsprong van ruim 18 seconden de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet