Retro

Retro 1987: Michael Bleekemolen smaakmaker Paasraces 1987

start starlets

Toyota Cup
Voor het Tasking team zat een herhaling van het succes uit de eerste race er niet in, want eerst moest Jip Coronel afhaken met een langzaam vastlopende motor als gevolg van een te lage oliedruk, waarna Jan Scholten er de brui aan gaf toen een bougie defekt raakte. Vervolgens leek de weg vrij voor Eric Vosveld, maar ook die moest afhaken. Theo van de Berg liet zich niet gek maken door de steeds meer aandringende Frans Verschuur en reed naar de overwinning. Jaap van der Ende maakte ook grote indruk door zich van een vijftiende plaats op te werken tot de laatste podiumplaats. Voor John Vos was het echt een zwart weekend. Een gebroken motorsteun en een slecht afgestelde motor verziekten de training en direct na de start kreeg hij een tik van John Postmaa, waarna hij vlak voor de Gerlachbocht spinde. Vervolgens raakte hij beklemd tussen een peleton langzamere deelnemers en net toen hij aansluiting bij Van der Ende had gevonden verremde hij zich voor de Tarzanbocht en bleef hulpeloos in het zand steken.


toyota strijd

start kalff

start ff2000

hurkens

Formule Ford 2000
Allard Kalff deklasseerde in de regen het hele veld. Met zijn voorsprong van veertien seconden op Jaap Bokhoven gaf hij blijk van veel dadendrang, maar weinig gevoel voor show. Voor Adrie Hurkens was de race al snel afgelopen toen hij in de tweede ronde kansloos in de Tarzanbocht in de banden vloog.

Sports 2000
Jacques Cleutjens zorgde voor sensatie door na het vallen van de finishvlag meteen van het gas af te gaan. Dat werd niet opgemerkt door de vlak achter hem rijdende Huib Onderstal, die dacht dat de race nog in volle gang was. Bij de daaropvolgende kleun werden de beide Tiga's zwaar beschadigd. Charles Zwolsman leek lange tijd verzekerd van de eindoverwinning maar werd in de laatste ronde toch nog verschalkt door de steeds op de loer liggende Hans Ernst. Een bijzondere prestatie leverde Ger Brands, die direct na de start in de Tarzanbocht spinde en vervolgens het hele veld wist op te rollen om alsnog als derde te eindigen. Henny Vollenberg had zich ook laten overhalen om weer eens achter het stuur te kruipen, maar zijn motor staakte na zes ronden zijn diensten.


crash

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet