Retro

Retro 1987: Siberische openingraces

  gerhards

Squadra Bianca/Opel Ascona Cup

Een vol veld Squadra's was komen opdagen met een aantal klinkende namen onder de debutanten zoals Bart Rosman, Fred van Lingen en Paul van Splunteren. En ook met David Hart moest ernstig rekening worden gehouden na zijn opvallende prestaties tijdens de wintercursus. Een vierde trainingstijd voor Hart was dan ook helemaal niet verbazend. Wel dat hij niet verder kwam dan de derde ronde. Jan Rozekrans kwam in de Marlborobocht dwars te staan. De ongelukkige Hart kon hem niet meer ontwijken en sloeg een aantal malen over de kop. Achteraf bleek de rijder een lichte hersenschudding te hebben, maar over de auto maakte hij zich geen enkele zorg. Als één van de grootste handelaren in gebruikte Alfa's trok hij gewoon een nieuwe Super uit het rek.
  squadra bianca 1987

De overwinning ging alsnog naar een nieuweling in deze klasse. Bart Rosman leidde van start tot finish, op vijf seconden gevolgd door regerend kampioen Peter Gerhards, die beloofd had te gaan stoppen, maar het kennelijk toch niet kon laten.
  top kalff opels

De Opel Ascona Cup leed in de openingsrace nog aan bloedarmoede. Egbert Top en gastrijder Allard Kalff maakten er intussen toch nog een aardige show van.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet