Diversen

Div: Rudy van Buren beste Nederlander in zeer sterk bezette simrace

200315 SImrace
Start van de finale met Simoncic in de lichtgroene auto op kop en Rudy van Buren met de paarse auto daarachter

Rudy van Buren, winnaar van de eerste editie van The World's Fastest Gamer, was met de derde plaats de best geklasseerde Nederlander in de finale van The Race Allstar Esports Battle, een zeer prominent bezette sim-race die op touw werd gezet na het afgelasten van de diverse autosportevenementen dit weekeinde als gevolg van het coronavirus. De overwinning was voor Jernej Simoncic, voor Kevin Siggy. Met Bono Huis als zesde eindigde er nog een Nederlandse simracer in de top tien. Max Verstappen, die evenals Van Buren eerder met overmacht zijn kwalificatieheat had gewonnen, kwam er in de finale niet aan te pas. Hij startte als negende, maar werd al in de beginfase in de rondte getikt. Na een inhaalrace eindigde de F1-coureur als elfde. Indrukwekkend: op het piekmoment volgden meer dan 50.000 kijkers de finale op YouTube!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: The Race/screenshot, Rebocar/R. de Boer

Donderdag rond lunchtijd hadden de mensen rondom de Britse autosportwebsite The Race, die ook actief zijn in simracing (initiatiefnemer Darren Cox was ook ooit de man achter de zeer succesvolle Nissan PlayStation Academy) het idee om een grote simrace te organiseren. Dat werd door velen zeer positief begroet: professionele coureurs als Max Verstappen, Felix Rosenqvist, Maximilian Günther, António Félix da Costa, Neel Jani, Colton Herta en Indy 500-winnaar Simon Pagenaud namen deel, maar ook tal van simrace-specialisten, waaronder onze landgenoten Bono Huis en Rudy van Buren en de Brit Jimmy Broadbend, die een enorme schare volgers op Youtube heeft.

Er werd gereden in rFactor 2 op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. Er vonden drie heats plaats: een voor professionele coureurs, een voor simracers en een voor mensen die zich sinds gisteren online konden kwalificeren. Uit elk van de drie heats gingen de eerste acht rijders door naar de finale. De eerste twee heats leverden Nederlands succes op met afgetekende overwinningen voor Verstappen en Van Buren, terwijl Simoncic zonder problemen zijn sessie won. Ook in de kwalificatie voor de finale was Simoncic het snelst. In de race leidde hij van start tot finish en ging zo met de hoofdprijs aan de haal. De beste reële autocoureur was Felix Rosenqvist op de zevende plaats.

191206 BMW Buren
Rudy van Buren, beste Nederlander in de finale
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet