Diversen

Div: ELMS-races, DTM-test afgeblazen, leuk kijk-alternatief voor zondagmiddag (UPD: Ook VLN/NLS gaat niet door) (UPD 2: Max Verstappen in simrace)

200313 The Race
Aanstaande zondag, 14.00 uur: simrace met zeer prominente bezetting

Nog een korte aanvulling op de afgelastingen die we eerder vandaag al meldden, zijn er nog wat berichten binnengekomen, die we voor de volledigheid ook melden. Maar helemaal zonder autosport zitten hoeft natuurlijk ook niet, want er staat zondag een interessante sim-race met prominente deelnemers gepland. Die kun je gewoon thuis van achter de computer volgen, geheel virus-vrij (tegen computervirussen bestaan prima scanners).

UPD 20.45 uur: Via diverse kanalen melden ondermeer teams, coureurs en baanposten dat de eerste beide races van de VLN/Nürburgring Langstrecken-Serie geen doorgang vinden. De getroffen races zijn de ADAC-Westfahlenfahrt op 21 maart en het DMV-4-Stunden-Rennen op 4 april.

UPD 22.00 uur: De test van morgen zou nog wel doorgaan. De regering van de deelstaat Rheinland-Pfalz, waaronder de Nürburgring valt, verbiedt vanaf aanstaande maandag tot en met het Paasweekeinde (11-13 april) evenementen met meer dan 75 deelnemers. Omdat het verbod pas maandag ingaat, kan de test nog wel doorgaan, hoewel diverse teams (o.a. Frikadelli, Manthey, Falken, Zakspeed en KCMG) hebben aangegeven, vanwege de situatie van deelname af te zien. Ook voor de 24-uursrace, gepland voor 24 mei, zouden de annuleringen gevolgen kunnen hebben. Coureurs die nog hun 'Nordschleife-permit' moeten halen, hebben nu daarvoor niet meer de vereiste drie races beschikbaar, want op de kalender staan alleen nog de derde VLN-race (18 april) en de ADAC-kwalificatierace (26 april), waarvan het natuurlijk ook maar zeer de vraag is of die doorgaan.

UPD 22.30 uur: Het aantal topcoureurs dat zijn deelname aan de simrace van 'The Race' heeft aangekondigd, blijft maar groeien. Nu is bekend dat ook Max Verstappen tot de deelnemers zal behoren, evenals de Franse Indycar-coureur Simon Pagenaud, vorig jaar winnaar van de Indy 500. En wie dan de smaak van het simracen te pakken heeft (we hebben inmiddels een aantal van deze races live gezien en het is inderdaad ook best leuk om naar te kijken!), kan om 18.15 uur op zondag terecht bij Veloce Esports, dat onder de titel 'Not the AusGP' een virtuele race organiseert met onder anderen Jean-Eric Vergne, Daniel Abt, Lando Norris en Jarno Opmeer. Te zien op YouTube en Twitch.    

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: The Race

De European Le Mans Series meldde het niet doorgaan van de eerste twee geplande races van het seizoen, de start in Barcelona op 5 april en de tweede wedstrijd in Monza op 10 mei. Hier zijn nog geen alternatieve data of locaties in het vooruitzicht gesteld. Het is, buiten de Formule E-race van Seoul, tevens de eerste officiële annulering in mei die we in een van de internationale raceseries die we voor deze site volgen, hebben vastgesteld.

De DTM-test, die van komende maandag tot en met donderdag zou plaatsvinden op het circuit van Hockenheim, is zojuist ook afgezegd. De afgelasting vond plaats in overleg met de betrokken fabrikanten Audi en BMW, die al hadden besloten slechts een klein aantal mensen naar de test af te vaardigen.

Wie zondag toch een race wil zien, kan vanaf 14.00 uur terecht op het Youtube-kanaal van 'The Race'. Torque Esports en rFactor hebben na alle afzeggingen van gisteren en vandaag snel geschakeld en een sterk bezette simrace op touw gezet onder de naam 'The Race All Star Esports Battle'. Prominente coureurs als drievoudig Le Mans-winnaar André Lotterer, Bathurst-winnaar Wolfgang Reipp (die via de Playstation Academy in de reële autosport terecht kwam), Nelson Piquet jr en de meest recente Formule E-racewinnaar António Félix da Costa hebben zich al als deelnemers aangemeld. Vanuit de simracewereld komen ondermeer de Nederlanders Rudy van Buren en Bono Huis in actie.

"Onlangs hebben we een rFactor-evenement gehouden, waarbij Juan Pablo Montoya als winnaar van onze Miami Fastest Gamer-race uit de bus kwam", zegt Darren Cox, president van Torque Esports. "Het niveau was ongelooflijk en nu belooft de race nog beter te worden. Vanuit het zicht van de fans wordt het net alsof ze naar een Formule 1- of Indycar-race op televisie kijken." Het Youtube-kanaal van 'The Race' is hier te vinden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet