TCR Series

WTCR: Openingsweekeinde Hongarije afgelast, NLS-test zonder publiek, DTM-test zonder pers

200313 WTCR Hongarije
De WTCR-races in Hongarije worden normaliter altijd zeer goed bezocht

Ook op het toerwagenfront blijven de gevolgen van het coronavirus niet onopgemerkt. Het openingsweekeinde van het FIA WTCR-seizoen op 25 en 26 april op de Hungaroring is zojuist officieel geannuleerd, zo meldt promotor Eurosport Events. In Duitsland worden twee tests zonder publiek verreden: aanstaande zaterdag de test van de Nürburgring Langstrecken-Serie (overal nog steeds bekend als VLN) en komende week de test van de DTM op Hockenheim. Bij dat laatste evenement wordt ook geen pers toegelaten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In Hongarije zijn tot nader order evenementen met meer dan 500 bezoekers verboden, om verdere verspreiding van het virus in te dammen. Dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op het FIA WTCR-weekeinde, traditioneel zeer goed bezocht vanwege de deelname van de in eigen land mateloos populaire Norbert Michelisz, die dit jaar voor het eerst als kampioen in de WTCR in actie komt. Het lokale publiek zal het nu zonder zijn eigen held moeten doen, want de organisatie maakt ook direct bekend dat het niet mogelijk is om het WTCR-weekeinde op de Hungaroring te verplaatsen naar een andere datum. Als alternatief heeft de FIA toestemming verleend om de kwalificatie en de beide races van het Hongaarse evenement toe te voegen aan het programma van de Spaanse WTCR-ronde, die van 3 tot en met 5 juli plaats zou moeten vinden op Motorland Aragón.

De volgende WTCR-evenementen staan op de kalender voor Duitsland, waar de serie op 22 en 23 mei zou moeten rijden in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring, en Slowakije, waar op 6 en 7 juni geracet zou worden op de Slovakia Ring nabij Bratislava. Eurosport Events stelt, de situatie in beide landen goed in de gaten te houden. Mochten ook de evenementen op de Nürburgring en Slovakia Ring geen doorgang vinden, dan zal Eurosport Events aan de FIA voorstellen om een derde race toe te voegen aan de geplande WTCR-evenementen in Portugal, Oostenrijk, China en Zuid-Korea. Het doel blijft een seizoen van in totaal 20 races.

NLS-test zonder publiek, DTM-test zonder pers
De voor morgen (14 maart) geplande testdag van de Nürburgring Langstrecken-Serie gaat gewoon door, maar zonder publiek. Paddock en tribunes op de Nürburgring blijven gesloten, de aangekondigde presentatie met auto's en coureurs in de Ring-Boulevard is afgeblazen. De DTM test komende week vier dagen op de Hockenheimring Baden-Württemberg, nadat de sessie eerder al was verplaatst vanuit Monza. In eerste instantie werd aangekondigd dat de test, anders dan in voorgaande jaren, zonder publiek moest plaatsvinden, maar nu is ook bekend dat er geen mediavertegenwoordigers worden toegelaten. Mede als gevolg van het eerste dodelijke geval van het coronavirus in de deelstaat Baden-Württemberg is het maximaal aantal personen op één locatie daar vastgesteld op 200, een aantal dat bij een normale DTM-test met teamleden, rijders en organisatie normaliter al snel wordt bereikt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet