Sportscars

Sportscars/IndyCars: Ook Long Beach Grand Prix gaat niet door

200313 Long Beach
Het Expo and Convention Center (op de achtergrond) is het centrum van de activiteiten in Long Beach

De afzeggingen houden aan. Na het raceweekeinde in Sebring met FIA WEC en IMSA WeatherTech SportsCar Championship sneuvelde nu ook de jaarlijkse Long Beach Grand Prix. Oorspronkelijk had hat populaire evenement op het stratencircuit in de voorstad van Los Angeles, waar IndyCars en het IMSA-sportwagenkampioenschap in actie komen, op 18 en 19 april zullen plaatsvinden. Ook in Brazilië is er een prominente internationale autorace afgezegd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar/R. de Boer

De afgelasting van het evenement in Long Beach komt niet echt verrasend, want vorige week al werden vanuit Long Beach gevallen van het coronavirus gemeld. Twee van de besmette patiënten waren op een cruise op de rivier Nijl in Egypte geweest. Eerder al werden enkele beurzen en congressen in het Long Beach Expo and Convention Center afgeblazen. Deze accommodatie vormt tijdens de Grand Prix het centrum van alle activiteiten met een deel van de paddock, de kantoren van de organisatie, perscentrum en een grote oppervlakte voor verkoop- en presentatiestands.

Vanuit Brazilië komt het bericht dat de jaarlijkse 200km-race van Goiânia, een ronde van het nationale stockcar-kampioenschap waaraan ook overzeese gastrijders deelnemen, is afgezegd. De wedstrijd stond voor 29 maart op de kalender. In het verleden raceten ondermeer Benelux-coureurs als Jeroen Bleekemolen en Laurens Vanthoor hier, de Belgische coureur zou ook dit jaar weer aan de wedstrijd deelnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet